Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 39 (7956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Gaterist” din Voivodeasa, sancționat cu 15.000 lei ca urmare a unor transporturi fictive de material lemnos

Joi, 17 Februarie 2022 (18:07:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O parte dintre cei care fac afaceri cu masă lemnoasă continuă să folosească fel de fel de tertipuri pentru a face „bani negri”.

Recent, reprezentanții IPJ Suceava - Serviciul de Ordine Publică - Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au finalizat verificările privind patru transporturi fictive de material lemnos efectuate de o firmă cu sediul social în localitatea Voievodeasa.

Mai exact, firma respectivă a emis din platforma primară 4 avize electronice de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 17,83 mc lemn rotund brad, cantitatea de 33,50 mc lemn rotund brad, pentru cantitatea de 20,14 mc lemn de foc brad și pentru cantitatea de 20,85 mc lemn de foc brad.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că transporturile propriu-zise de material lemnos nu au fost efectuate, s-a procedat la vizionarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere de la intrarea/ieşirea din Fălticeni şi din Marginea, conform traseului GPS al celor patru mijloace de transport, raportat în aplicația SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că cele patru transporturi de material lemnos nu au fost efectuate fizic, ansamblurile auto formate din cap tractor şi semiremorcă nefiind surprinse de camerele de supraveghere transportând material lemnos.

Drept urmare, reprezentantul societății comerciale a confirmat faptul că transporturile propriu-zise de material lemnos aferente celor 4 avize de însoțire nu au fost efectuate și că nu deține în depozitul societății din Voievodeasa cantitățile de 51,33 mc lemn rotund brad și 40,99 mc lemn foc brad aferente celor 4 avize de însoțire.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății cu 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 51,33 mc lemn rotund brad în valoare de 10.266 lei și 40,99 mc lemn de foc brad în valoare de 5.000,78 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Gaterist” din Voivodeasa, sancționat cu 15.000 lei ca urmare a unor transporturi fictive de material lemnos.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Gaterist” din Voivodeasa, sancționat cu 15.000 lei ca urmare a unor transporturi fictive de material lemnos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei