Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 21 (7938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Ministrul Cadariu îi îndemnă pe antreprenori să aplice pentru premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia Europeană a lansat ediția din 2022 a „Premiilor pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”. Anunțul a fost făcut de ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, care a precizat că în acest fel Direcția Generală pentru Piața internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri doreşte să răsplătească iniţiativele care facilitează afacerile, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.

Daniel Cadariu a arătat că „Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene” identifică şi recunosc, astfel, cei mai de succes promotori ai întreprinderii şi antreprenoriatului în Europa, expun cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori. În cadrul acestor premii există șase categorii, respectiv promovarea spiritului antreprenorial, care recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local, care promovează spiritul antreprenorial, în special în rândul tinerilor şi al femeilor; investiţii în abilităţile antreprenoriale, care recunoaște inițiativele la nivel național, regional sau local de îmbunătățire a competențelor antreprenoriale, manageriale și ale angajaților, precum și îmbunătățirea mediului de afaceri și sprijinirea tranziției digitale, care recunoaște politicile și inițiativele inovatoare la nivel național, regional sau local, care fac ca Europa să fie locul cel mai atractiv pentru demararea unei afaceri, funcționarea, creșterea și extinderea acesteia pe piața unică, simplificarea procedurilor legislative și administrative pentru întreprinderi, punerea în aplicare a principiului „a gândi mai întâi la scară mică” în favoarea întreprinderilor mici și mijlocii și sprijinirea tranziției digitale a întreprinderilor, permițându-le să dezvolte, să comercializeze și să utilizeze tehnologii, produse și servicii digitale de orice fel.

La acestea se adaugă sprijinirea internaţionalizării afacerilor, care recunoaşte politici şi iniţiative care încurajează la nivel naţional, regional sau local întreprinderea şi în special întreprinderile mici şi mijlocii, pentru a profita în măsură mai mare de oportunităţile oferite de pieţele din cadrul şi din afara Uniunii Europene; sprijinirea tranziției durabile, care recunoaște politicile și inițiativele de la nivel național, regional sau local care sprijină tranziția durabilă și aspectele de mediu, cum ar fi economia circulară, neutralitatea climatică, energia curată, utilizarea eficientă a resurselor sau biodiversitatea, de exemplu prin dezvoltarea durabilă a competențelor și stabilirea de contacte, precum și prin finanțare, precum și antreprenoriat responsabil şi global, care recunoaşte iniţiativele naţionale, regionale sau locale ale autorităţilor sau parteneriatelor publice-private, care promovează responsabilitatea socială în cadrul întreprinderilor de dimensiuni medii. Această categorie va recunoaşte, de asemenea, eforturile de a promova antreprenoriatul în cadrul grupurilor dezavantajate, cum ar fi şomerii, în special şomerii pe termen lung, imigranţii legali, persoanele cu handicap sau cele din cadrul minorităţilor etnice.

Marele premiu al juriuluipoate fi ales din orice categorie, fiind acordat candidatului care prezintă iniţiativa considerată cea mai creativă şi plină de inspiraţie din Europa.

Cadariu a precizat că există două etape de selecţie, candidaţii urmând să fie luaţi în considerare pentru Premiile Europene doar prin finalizarea unei selecţii iniţiale, la nivel naţional. De asemenea, un juriu format din reprezentanţi de înalt nivel va selecta câştigătorii finali, care vor fi anunţaţi cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2022. Termenul de depunere a solicitărilor de către candidați este 2 iunie 2022, iar formularele de candidatură se pot găsi pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Cadariu îi îndemnă pe antreprenori să aplice pentru premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene în România.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Cadariu îi îndemnă pe antreprenori să aplice pentru premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei