Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 21 (7938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Firmele din domeniul HoReCa au început să primească banii pentru schemele de ajutor de stat solicitat

Joi, 27 Ianuarie 2022 (18:02:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat lista cu cei 39.498 de beneficiari plătiți în total până la data de 27 ianuarie a.c., aceștia aplicând pentru obținerea unor scheme de ajutor de stat. Este vorba despre 17.368 de beneficiari pentru prima sesiune a Măsurii 1 (Microgranturi), 13.836 pentru Măsura 2 (Granturi pentru capital de lucru) și alți 8.294 de beneficiari din domeniul HoReCa.

„O veste foarte bună pentru antreprenorii din sectorul HoReCa, care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor de stat dedicată lor, este că sumele au început să le fie virate în conturi! Banii au ajuns la băncile partenere și, până la sfârșitul acestei luni, toți beneficiarii vor fi plătiți! Este vorba de a doua prorată în valoare de peste 1,2 miliarde de lei, care închide, astfel, programul”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

El a arătat că etapele de înscriere, interogarea automată a bazelor de date, verificarea și evaluarea, apoi etapele de contractare, decontare, plată și raportare, au fost duse la bun sfârșit datorită echipelor din cadrul ministerului pe care îl conduce și Agențiilor pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, ale partenerilor din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și, nu în ultimul rând, eforturilor susținute ale partenerilor bancari.

Daniel Cadariu a explicat că preverificarea și evaluarea electronică au fost realizate pentru un volum total de 122.952 de aplicanți, dintre care 29.250 la prima sesiune a Măsurii 1, 22.226 pentru Măsura 2, 27.736 la fosta Măsură 3, preluată acum de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru care s-a efectuat înscrierea și preverificarea electronică, și 33.555 în ceea ce privește cea de-a doua sesiune a Măsurii 1 și 10.185 pentru HoReCa.

Cadariu a spus că, în perioada următoare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului își propune definitivarea cât mai rapidă a măsurilor aflate încă în plată, inclusiv pentru cei 2.885 de aplicanți admiși ai Măsurii 2 care nu și-au primit încă granturile și pentru care, prin Legea Bugetului de Stat, au fost solicitate 570 milioane lei. El a adăugat că își dorește și urgentarea deschiderii noilor instrumente de sprijin bugetate pentru acest an, care vor contribui la înființarea și dezvoltarea întreprinderilor românești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele din domeniul HoReCa au început să primească banii pentru schemele de ajutor de stat solicitat.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele din domeniul HoReCa au început să primească banii pentru schemele de ajutor de stat solicitat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei