Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 21 (7938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supărare

Amenzi ale DSP pentru lipsa formularelor de intrare în țară, contestate vehement de doi soți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soți, Dorin și Florina Zlotar, cu domiciliul în Bosanci, spun că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava au comis un abuz și i-au amendat pentru că nu ar fi completat formularele de intrare în țară, deși acestea există. Mai exact, fiecare dintre cei doi a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei, sancțiune care le-a fost transmisă prin poștă. Soții Zlotar au venit pe data de 25 decembrie 2021 de la Londra, Marea Britanie, țară pentru care exista obligativitatea de a completa formulare electronice. Cei doi spun că au urmat pașii solicitați, au ajuns pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” din Salcea în ziua de Crăciun, au trecut de toate procedurile fără ca nimeni să le reproșeze ceva. ”Ne-am trezit din senin, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, că am fost amendați. Motivul? Nu am completat formularul de intrare în țară. Acest lucru este total fals și putem dovedi că acest document există, atât în cazul meu, cât și al soției. Fie este o greșeală pe undeva sau vreo scăpare, fie cineva își depășește atribuțiile în mod grosolan. Nu putem plăti aceste amenzi pentru că nu avem absolut nici un fel de vină”, a spus Dorin Zlotar.

Pentru a lămuri această situație am contactat-o pe Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava. Aceasta a transmis că datele în baza cărora au fost aplicate sancțiunile în cauză au fost furnizate de poliția de frontieră. ”Cei de la Poliția de Frontieră ne-au comunicat cine nu avea completate acele formulare electronice și nici nu au făcut-o în termen de 24 de ore de la intrarea în România. Noi nu deținem aceste date, iar dacă persoanele în cauză consideră că e o greșeală trebuie să conteste procesele verbale de sancționare contravențională în instanță. Este singura modalitate prin care amenzile pot fi anulate”, a arătat Gabriela Băncilă.

Așadar, singura opțiune pe care soții Zlotar o au este aceea de a contacta un avocat pentru o acțiune în instanță. Asta înseamnă însă timp și bani pierduți, iar cei doi consideră că sunt victimele unui abuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi ale DSP pentru lipsa formularelor de intrare în țară, contestate vehement de doi soți.
 Vizualizări articol: 2140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi ale DSP pentru lipsa formularelor de intrare în țară, contestate vehement de doi soți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei