Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 21 (7938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fără logică

Tânărul care a comis jaful armat de la Iaslovăț a făcut-o doar din teribilism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elisei Boca, tânărul de 21 de ani, din Cajvana, care a comis jaful armat de la cafeneaua din Iaslovăț a fost arestat pentru 30 de zile. Un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Rădăuți a admis propunerea procurorului de caz, iar Elisei Roberto Boca va sta după gratii timp de o lună. Decizia de miercuri nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Suceava.

La o analiză mai atentă, jaful de luni seară nu are nici un fel de noimă. Singura explicație este aceea că actul a fost comis din teribilism, și asta pentru că situația materială a autorului jafului este una foarte bună. Părinții acestuia au acasă inclusiv mașini de lux, ieșite de pe liniile de producție în 2018 sau 2020, ceea ce înseamnă că tânărul nu a furat pentru că nu avea cu ce se întreține. Pentru acuzațiile care i se aduc, respectiv ”tâlhărie calificată”, ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și ”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”, Elisei Boca riscă să stea după gratii minim trei ani. Aceasta este limita minimă de pedeapsă pentru ”tâlhărie calificată”, la care se vor aduna alte luni de închisoare și pentru celelalte două fapte. Asta în condițiile în care va da peste niște judecători binevoitori, limita maximă de pedeapsă pentru cea mai gravă din cele trei fapte fiind de 10 ani. Analizând aceste aspecte, e greu de înțeles ce a vrut să demonstreze tânărul din Cajvana, fără a realiza că își poate distruge ani buni din viață prin închisori.

 

A vrut să fugă și să șteargă urmele

Pe parcursul cercetărilor, acesta a recunoscut fapta comisă și le-a povestit polițiștilor cu lux de amănunte cum a procedat. Pe de altă parte, Elisei Roberto Boca a încercat să ascundă și probele care îl incriminau. Astfel, geaca pe care o avea în momentul comiterii faptei, dar și perechea de pantofi sport cu care era încălțat au fost duse în grădina casei și incendiate. Pistolul cu bile pe care l-a folosit pentru a o amenința pe gestionară a fost ascuns în locuința tatălui său.

Mai trebuie spus că în momentul în care i-a văzut pe polițiști la ușa sa, tânărul s-a urcat într-un autoturism marca Mercedes A Class și a încercat să fugă. A fost blocat de polițiști, care l-au încătușat și l-au dus la audieri. Cu ocazia percheziției pe care polițiștii au efectuat-o în cursul zilei de marți, s-a găsit și o parte din suma pe care Elisei Boca a furat-o din casă. Din cei 1.386 de lei s-a recuperat mai bine de jumătate din sumă, respectiv 764 de lei.

Cu ocazia cercetărilor, prin intermediul tatălui său, autorul a achitat întreg prejudiciul creat.

Jaful de care este acuzat a avut loc în seara zilei de luni, în jurul orei 20.30. Înarmat cu pistolul cu bile, cu gluga pe cap și cu masca pe figură, Elisei Boca a intrat într-o cafenea din Iaslovăț. A amenințat-o pe gestionară, care a deschis casa, de unde autorul jafului a luat o parte din încasări. A plecat liniștit ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar fata a pus mâna pe telefonul mobil și a alertat poliția. În scurt timp, polițiștii au aflat și identitatea autorului, iar marți, după ce au obținut mandat de percheziție, au ”căzut” peste Elisei Boca, reușind astfel să adune și alte probe care îl incriminează fără tăgadă pe tânăr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care a comis jaful armat de la Iaslovăț a făcut-o doar din teribilism.
 Vizualizări articol: 4025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Tânărul care a comis jaful armat de la Iaslovăț a făcut-o doar din teribilism4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei