Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 258 (7870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Proiect de aproape 35 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în orașul Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a anunțat că în acest oraș va fi implementat un proiect în valoare de aproape 35 de milioane de euro, fără TVA, pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Vasile Iliuț a spus că operatorul SC ACET SA Suceava a demarat deja licitația pentru desemnarea constructorului care va realiza lucrările. Iliuț a spus că proiectul este finanțat prin programul Operațional Infrastructură Mare și este unul dintre cele mai mari proiecte implementate în acest oraș. El a subliniat faptul că în ceea ce privește componenta de lucrări pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă, după implementarea proiectului procentul de conectare a populației la această rețea va crește la 84%. „În momentul de față procentul de conectare a populației la rețeaua de alimentare cu apă este de 32%. Trebuie spus că prin acest proiect rețeaua de apă va fi extinsă în localitățile Bivolărie și Vicovu de Sus, iar populația totală care va beneficia de aceste investiții după finalizarea proiectului este de 12.846 de locuitori ai orașului”, a declarat Vasile Iliuț. El a arătat că în momentul de față există un sistem centralizat de alimentare cu apă numai în localitatea Vicovu de Sus.

Primarul din Vicovu de Sus a arătat prin proiect se vor construi aproape 46 de kilometri de rețele de alimentare cu apă potabilă în localitatea Vicovu de Sus și aproape 21,3 kilometri în localitatea Bivolărie. De asemenea, proiectul mai include construcția unui nou rezervor de înmagazinare a apei și reabilitarea celui existent, precum și construcția a trei stații de pompare a apei potabile.

Vasile Iliuț a precizat că proiectul include lucrări importante și pentru extinderea rețelei de canalizare din orașul Vicovu de Sus. Astfel, Iliuț a arătat că prin proiect se vor construi rețele de canalizare cu o lungime totală de peste 47 de kilometri, în zona localității Vicovu de Sus, aproape 16 kilometri în zona Bivolărie. De asemenea, vor fi construite cinci stații de pompare a apelor uzate, precum și o stație de epurare nouă în Vicovu de Sus și alte trei stații de pompare în zona Bivolărie. Primarul din Vicovu de Sus a arătat că la finalizarea investiției gradul de racordare a populației la rețeaua de canalizare va ajunge la 78%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de aproape 35 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în orașul Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect de aproape 35 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în orașul Vicovu de Sus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei