Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 258 (7870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Consilierul județean Larisa Blanari consideră că România are nevoie de stabilitate și de un guvern funcțional și legitim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul județean PSD Larisa Blanari consideră că România are nevoie de stabilitate și de un guvern funcțional și legitim, și asta în cel mai scurt timp. În plus, oamenii care vor face parte din viitorul Guvern trebuie să fie competenți și să se bucure de susținere în Parlament.

”De două luni, în plin val al pandemiei, țara este într-un continuu haos administrativ generat în urma ieșirii de la guvernare a copiilor răsfățați de la USR-PLUS. Criza politică provocată de aceștia a accentuat dezastrul sanitar produs de <oamenii-noi> care au pus pe butuci Ministerul Sănătății pentru că efectiv nu au fost capabili să facă absolut nimic pentru pregătirea capacității de răspuns a sistemului de sănătate publică pentru valul patru al pandemiei COVID-19. Inacțiunea și incompetența lor au avut efecte dramatice evidențiate, fără dubiu, în evoluția infectărilor, numărul de decese, lipsa de pregătire pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară în școli, penuria de medicamente specifice pentru tratarea persoanelor infectate și dezinteresul total pentru testarea cetățenilor”, a arătat consilierul județean din partea PSD.

Larisa Blanari spune că realitatea confirmă ceea ce PSD a spus încă de la debutul conflictului dintre partidele din coaliție, și anume că un guvern minoritar, indiferent dacă este un guvern USR, PNL, PSD, nu are nici o șansă să coaguleze o majoritate parlamentară.

”Actuala structură politică a legislativului arată clar că pentru formarea unui guvern stabil este obligatoriu ca toți liderii politici să lase orice orgolii deoparte și să se așeze la masa discuțiilor pentru a forma o majoritate, astfel încât să se poată încheia saga guvernelor minoritare eșuate din fașă. Deși nu s-a luat încă o decizie privind intrarea PSD la guvernare, dând dovadă de responsabilitate, PSD va purta discuții cu toate partidele parlamentare și cu toți liderii politici care pot ajuta la ieșirea din această criză. Pentru că în această perioadă critică, prioritatea politicienilor trebuie să fie combaterea pandemiei, viața românilor, soarta economiei și ieșirea cu bine din această iarnă. Toți actorii politici trebuie să dea dovadă de luciditate și să contribuie la rezolvarea problemelor reale ale românilor. Orice zi care trece este o zi pierdută pentru români”, a concluzionat Larisa Blanari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul județean Larisa Blanari consideră că România are nevoie de stabilitate și de un guvern funcțional și legitim.
 Vizualizări articol: 1575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Consilierul județean Larisa Blanari consideră că România are nevoie de stabilitate și de un guvern funcțional și legitim1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei