Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 179 (7791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Gheorghe Șoldan: Tinerii trebuie să fie prioritatea zero a Guvernului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan și-a prezentat raportul de activitate pentru prima sesiune parlamentară din acest an. Gheorghe Șoldan a spus că a avut și realizări, a făcut și o opoziție serioasă la actuala putere, atât la Suceava, cât și la nivel guvernamental. „În cifre, activitatea mea parlamentară din prima sesiune este următoarea: am depus mai mult de 20 de propuneri de lege, am luat Guvernul la întrebări prin intermediul a 10 adrese, am luat poziție față de incompetența guvernanților în 28 de declarații politice și de presă și am susținut 5 moțiuni împotriva miniștrilor și a Guvernului.

Am vorbit în Parlament despre problemele pe care le avem în județ. Am amendat Legea bugetului de stat și am solicitat bani pentru drumuri, spitale, școli. Am inițiat legi importante, și vă menționez trei dintre ele: creșterea alocației de hrană în spitale de la 10 lei pe zi cât e acum la 40 de lei pe zi per pacient; am propus scăderea TVA pentru lemnul de foc de la 19% la 5%; o altă problemă sunt deșeurile care intră în țară prin toate punctele de frontieră și am semnat, în ultima zi din sesiunea parlamentară, un proiect de lege pentru descurajarea acestui lucru. Pentru ca aceste propuneri să devină legi depinde ca și PNL și USR să le voteze, să pună interesele oamenilor înainte de jocul politic.

Ca deputat, am avut numeroase întâlniri cu mediul de afaceri, cu reprezentanți din domeniul HORECA și industria evenimentelor. Deși Guvernul s-a făcut că nu-i vede, am reușit, în Parlament, să votăm un amendament prin care au primit sprijin financiar și operatorii pe codul CAEN 8230. Am avut discuții foarte bune cu reprezentanți ai industriei de apărare și voi sprijini acest sector. Cele mai multe dezbateri le-am avut în schimb cu studenții și voi continua să le reprezint interesele pe tot parcursul mandatului meu.

Am solicitat ministrului mediului să se implice personal în evaluarea impactului asupra mediului și sănătății oamenilor a amplasării gropii de gunoi în Pasul Mestecăniș. Le-am amintit guvernanților că există o lege în vigoare care prevede construirea Autostrăzii Nordului în termen de 4 ani. Le-am cerut să sprijine producătorii locali.

Tinerii trebuie să fie prioritatea zero a Guvernului!”, a spus Gheorghe Șoldan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Șoldan: Tinerii trebuie să fie prioritatea zero a Guvernului.
 Vizualizări articol: 158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Șoldan: Tinerii trebuie să fie prioritatea zero a Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei