Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 176 (7788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Alo, domnilor nemernici, mă auziți?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Le zic domni pentru a nu mă schilodi cu injusta lor justiție pentru tratament injurios. Mut fiind și curtat de o paralizie a mâinilor și picioarelor, scriitorul din mine poate fi doar răstignit pentru semnalarea celei mai scârboase informații pe care am primit-o de când sunt jurnalist activ. Adică de peste o jumătate de veac.

Copiii ăștia români care au devenit campioni mondiali la Robotică au primit din partea statului căruia aparțin deocamdată, până vor deveni americani, felicitările gâjâite ale unui secretar de stat în aeroport. Promit că statul român în viitor se va implica în sprijinirea, la, la, la, tra, la, la. Flori, poze…

Copiii au mers în SUA, pe banii lor. Părinții și câțiva sponsori au plătit dus-întors biletele de avion, cazarea, până și benzina autobuzului care i-a dus în fața juriului care a rămas cu gura căscată la vederea performațelor robotice gândite de geniul puștilor din Carpați, cu doi îndrumători excelenți, un profesor și un student care merită statuie. Cum, statul român, Guvernul, ăsta de acum, compozit și liberal, ăla dinainte, pesedist, că ei au mai luat argint și bronz în mari competiții internaționale și până acum, nimic, un leu, un dolar, un euro de-o înghețată?

M-am interesat dacă aici, în munca grea a construirii acestor mașini gânditoare, materialele au fost puse la dispoziție de structurile articulate și bine hrănite ale statului. Totul a fost cumpărat din lume pe bani privați, iar mașinile alea cu gând înăuntru nu-s din mămăligă, ci au în ele compoziții mondiale și aliaje de vârf.

Să mă închin, să blestem, să înjur? Nu mai pot, glasul dispărând, iar mâinile, care nu se mai pot ridica la frunte, apăsând greu doar pe clape. Deci țara care are un milion și jumătate de funcționari, de trei ori mai mulți decât state de patru ori mai bulucite de lume, țara care dă pensie unui șef de pușcărie comunistă cincisprezece mii de euro pe lună, țara care se depopulează zilnic, iar pădurile au coborât în sate și cresc salcâmi din odăile caselor abandonate, țara cu cei mai mulți șoferi și secretare de ștabi bugetari n-a investit un leu în premiul liceenilor de la Chicago? Da, documentați-vă și aflați că așa stau lucrurile.

Măi, javrelor – nu știu cui mă adresez – dați un milion de euro acestui grup să-și facă o firmă care să vândă nu creiere pe gratis americanilor și nemților și englezilor, ci roboți. Să aibă lefuri mai mari ca-n SUA, obținute pe meritul lor, asigurați-le un confort sufletesc și legislativ și nu se vor mai face mercenari ai tehnologiei mondiale.

Iertați-mă, copii! Felicitări, încă o dată!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alo, domnilor nemernici, mă auziți?.
 Vizualizări articol: 3546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Alo, domnilor nemernici, mă auziți?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei