Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 179 (7791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Amenzi aplicate de ITM Suceava în urma unor controale privind munca la domiciliu și telemunca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a aplicat mai multe sancțiuni contravenționale în urma unor controale privind munca la domiciliu și telemunca la firme care au mai mult de 50 de angajați. Șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că în luna iulie 2021, instituția pe care o conduce a desfăşurat campania la nivel naţional pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea și sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID-19.

Romeo Butnariu a spus că prin această campanie s-a urmărit identificarea angajatorilor care au mai mult de 50 de salariați și conștientizarea acestora cu privire la necesitatea implementării măsurii de individualizare a programului de lucru, a muncii la domiciliu și a telemuncii, în vederea reducerii riscului de contaminare cu coronavirus la locul de muncă, pe timpul deplasării la și de la locul de muncă, precum și cu privire la asigurarea unui mediu de muncă sigur pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor. „De asemenea, campania a urmărit verificarea angajatorilor care au mai mult de 50 de salariați cu privire la aplicarea prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru și securitatea și sănătatea în muncă. De asemenea, s-a avut în vedere identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii controlați a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă”, a declarat șeful ITM Suceava.

El a arătat că în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii ITM Suceava au verificat 26 angajatori, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, amenzile ridicându-se la 26.000 lei. Printre deficiențele constatate se numără cele legate de evidența timpului de lucru, repausul suplimentar și munca suplimentară.

Romeo Butnariu a mai spus că în domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlați 24 angajatori cu 3.838 de lucrători, în total fiind sancționate șase firme, iar pentru deficiențele constatate au mai fost aplicate șapte avertismente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi aplicate de ITM Suceava în urma unor controale privind munca la domiciliu și telemunca.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi aplicate de ITM Suceava în urma unor controale privind munca la domiciliu și telemunca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei