Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 179 (7791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Doar confirmări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceva îmi scapă. Cred că am văzut cu toţii aceleaşi meciuri. Vorbesc despre cele din preliminariile europene (de fapt, pentru noi, "eliminariile"!), care au avut darul de a ne lămuri, pe cei care mai aveam ceva dubii în direcţia asta, căfotbalul românesc este altceva decât fotbalul! E de-a dreptul absurd să susţii că şi ăştia şi ceilalţi, de oriunde ar fi ei, practică aceeaşi meserie. Nu-i adevărat: ăia chiar muncesc, cât şi cum pot ei, pentru nişte bani (căde aia sunt profesionişti - asta le este profesia, meseria), în timp ce ăştia e clar că nu au habar ce-i aia muncă, la fel cum n-au habar nici ce-i ăla fotbal. După ce am văzut maimuţoii înmatriculaţi cafotbalişti în România puşi faţă în faţă cu nişte fotbalişti mediocri (dar fotbalişti!) din nişte ţări în principiu tot defavorizate, am înţeles că diferenţa majoră e în primul rând de caracter, de implicare, de conştiinţă, de bun simţ în ultimă instanţă. Nu am văzut la ceilalţi niciun nesimţit, nici în timpul partidelor, nici la executarea loviturilor de departajare, pe care toţi ăilalţi le-au abordat cu hotărâre şi concentrare, în timp ce maimuţoii noştri au văzut în ele un nou prilej de miştocăreala de maidan, nivelul maxim la care îi duce, pe fiecare din ei, singurul neuron parţial funcţional. Că nu ne-au minţit rezultatele umilitoare din preliminariile europene în privinţa valorii şi implicării alor noştri stau dovada meciurile imediat următoare, de la "intern", unde în etapa asta au jucat deja 3 din 4. Clujul a jucat şi a bătut tot scremut pe Chindia, după un meci absolut jenant, FCSB a smuls un egal de mare angajament după ce a alergat după egalare până în apropierea fluierului de final, în timp ce Craiova şi-a continuat prestaţiile perfect comice, jocul oltenilor sugerându-mi doar un hamster care învârte cilindrul ăla până crapă. Meciurile din această etapă, în care Sepsi joacă după ce termin eu articolul ăsta, n-au făcut decât să confirme că fotbalul este cu totul altceva decât hârjoana tălâmbă a neisprăviţilor din echipele noastre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar confirmări.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Doar confirmări5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei