Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 179 (7791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frică mare

Sătenii din zonele de munte ale județului Suceava, terorizați de urși

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oamenii care locuiesc în zona de munte a județului Suceava sunt pur și simplu terorizați de urși. Înmulțirea excesivă a acestei specii de animale a făcut ca tot mai multe exemplare să coboare în sate pentru a-și procura hrană. În localitatea Lungeni, din Broșteni, sătenii spun că le este frică să mai iasă pe ulițe pentru că riscă să dea nas în nas cu ursul. Situația devine chiar mai dramatică în cazul crescătorilor de animale, care de multe ori se uită neputincioși cum ursul le mănâncă oile sau vitele. Vasile Tudosă este unul din acești oameni. Alături de alți 25 de crescători de animale din Lungeni a semnat o petiție pe care au depus-o la Ocolul Silvic Broșteni și prin care cer ca autoritățile să ia măsuri pentru a alunga urșii din zona satului. Vasile Tudosă este unul dintre oamenii care au simțit pe propria piele ce înseamnă să fii ”vizitat” de urs. Sâmbătă dimineață, două oi de rasă pe care bărbatul le avea au fost sfârtecate de urs, iar probabilitatea ca sălbăticiunea să se întoarcă pentru a mânca și alte oi este ridicată.

”Oile și vitele pasc pe islazul satului de zeci de ani. Anul acesta însă e pentru prima oară când au apărut atât de mulți urși. Am numărat trei ursoaice, una cu doi pui și celelalte două cu câte trei pui. Vin și ziua mare și te trezești cu ei prin livezi și adăposturile de animale. Sincer să fiu, atât mie, dar și celorlalți vecini, ne este frică să mai ieșim afară, că nu știi când te întâlnești cu ursul. Nu avem nimic cu animalele sălbatice, dar ce vină avem să trăim în această teroare?”, s-a întrebat Vasile Tudosă.

Bărbatul spune că sătenii nu au cu ce se apăra de urși, iar autoritățile nu au intervenit în nici un fel și nu i-au ajutat deloc. Crescătorul de animale din Lungeni speră să nu se ajungă la incidente și mai grave, în care viața oamenilor să fie pusă în pericol prin atacurile unor urși. Totuși, pentru că este vorba de animale sălbatice totul este imprevizibil, mai ales după ce urșii au găsit hrană în sat pe care au procurat-o fără prea multe eforturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sătenii din zonele de munte ale județului Suceava, terorizați de urși.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sătenii din zonele de munte ale județului Suceava, terorizați de urși0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei