Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 179 (7791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificare

De acum statul plătește doar 5 din cele 14 zile de concediu de carantină după vacanță în zone roșii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statul nu mai plătește, de la 1 august, pentru toate cele 14 zile de carantină, în cazul persoanelor care merg cu bună știință în vacanță în zone cu risc epidemiologic. Persoanele nevaccinate împotriva Covid sau care nu au avut boala în ultimele 180 de zile și vin în România din țările aflate în zona roșie intră în carantină 14 zile. Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Cristi Bleorțu, a arătat că, potrivit noului act normativ emis de Ministerul Sănătății și Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate în 29 iulie a.c., în cazul persoanelor care se deplasează în interes personal în zone de risc epidemiologic, deși cunosc aceste condiții la momentul inițierii deplasării, acestea vor beneficia de indemnizație suportată din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate doar pentru o perioadă de 5 zile, față de 14 zile, cum a fost prevăzut până acum. Altfel spus, persoanele care au asigurare medicală, indiferent dacă lucrează în sistemul privat sau sunt bugetari, dacă pleacă acum în vacanță în Grecia, de exemplu, la revenirea în țară vor avea concediu medical plătit doar pentru 5 din cele 14 zile de carantină. Pentru celelalte 9 zile în care nu au voie să părăsească locația aleasă pentru carantină nu mai primesc nici un ban. Până acum, concediul medical pentru perioada de carantină la revenirea din zone roșii era plătit de stat 100%, indiferent de motivul deplasării. Prevederea nu se aplică celor care se aflau deja în statul respectiv la momentul includerii acestuia în zona roșie.

Precizăm că potrivit normelor legale, la sosirea din țări aflate în zona roșie testul RT PCR nu scutește de carantină. Nu intră în carantină persoanele vaccinate complet, dacă au trecut 10 zile de la rapel (sau de la administrare, în cazul vaccinului Johnson &Johnson), cele care au avut Covid-19 în ultimele 180 de zile și cele care tranzitează România în 24 de ore.

Ordinul nr. 1.398/729/2021 modifică și completează Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 15/2018/1.311/2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De acum statul plătește doar 5 din cele 14 zile de concediu de carantină după vacanță în zone roșii.
 Vizualizări articol: 1485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De acum statul plătește doar 5 din cele 14 zile de concediu de carantină după vacanță în zone roșii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei