Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 158 (7770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere legislativă

Urșii care fac probleme în zona de munte vor putea fi împușcați sau eutanasiați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Urşii agresivi, care pun în pericol viaţa oamenilor şi bunurile lor în localităţi, vor putea fi împuşcaţi sau eutanasiaţi. Aceasta este propunerea ministrului Mediului, Tanczos Barna, și care se regăsește într-un proiect de Ordonanță de Urgență. Până să se ajungă aici se vor folosi toate metodele posibile pentru îndepărtarea animalelor.

“Am prezentat în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Mediului prin care propunem o procedură de intervenţie imediată, dacă în intravilan există un pericol iminent la adresa siguranţei şi sănătăţii locuitorilor”, a spus Tanczos Barna.

Actul normativ are la bază o directivă europeană din domeniu, precum şi datele statistice analizate privind numărul apelurilor la 112 şi intervenţiilor jandarmilor.

“Scopul acestei ordonanţe de urgenţă este salvarea vieţilor şi a bunurilor create de om, care sunt valori esenţiale protejate de stat, conform Constituţiei”, a arătat ministrul, citat de Agerpres.

Numai în zona de munte a județului Suceava, de la începutul acestui an și până acum s-au înregistrat zeci de atacuri ale urșilor în gospodăriile oamenilor. Urșii au mâncat vaci, porci, dar au provocat și alte distrugeri în localități ca Vatra Dornei, Șaru Dornei, Pojorâta. Oamenii sunt disperați că nu pot face nimic împotriva urșilor, a căror vânătoare este interzisă de aproximativ 6 ani. De altfel, după atacurile de acum circa 5 săptămâni, în care un urs a făcut ravagii la Pojorâta, reprezentanții Direcției Silvice Suceava au trimis adrese la Ministerul Mediului prin care au solicitat aprobare pentru împușcarea sălbăticiunii. Până acum nu s-a primit încă nici un răspuns, iar ursul continuă să își facă de cap în zona amintită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urșii care fac probleme în zona de munte vor putea fi împușcați sau eutanasiați.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Urșii care fac probleme în zona de munte vor putea fi împușcați sau eutanasiați5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei