Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 158 (7770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum să vă dați seama dacă beți o cafea bună

Când vine vorba de cafea, este vorba despre calitate ȘI cantitate. Gândiți-vă la asta: dacă calitatea este bună, vrem mai multă cafea. Dar ce anume este o „cafea bună”? Este important să ne dăm seama că nu toate ceștile de cafea sunt la fel. Există multe lucruri care intră într-o ceașcă perfectă, dar în cele din urmă, totul se reduce la preferința personală.

Dacă sunteți uimit de gama de cafea disponibilă, iată un truc rapid simplu care vă va ajuta să determinați dacă cafeaua pe care o achiziționați este cafea rumenită de înaltă calitate.

Pur și simplu puneți o lingură de cafea deasupra unui pahar cu apă cu gheață. Dacă cafeaua dvs. rămâne deasupra apei și nu se scufundă în apă după câteva minute, aceasta este rumenită corespunzător. Dacă nu, atunci este rumenită fie prea mult, fie prea puțin. Continuați să citiți pentru a afla de ce funcționează acest truc.

 

Ce gust are o cafea bună

Cafeaua de inalta calitate ar trebui să echilibreze aciditatea, dulceața și amărăciunea într-o singură înghițitură, cu o aromă fină și fără note ciudate.

Acesta este un mod complex de a spune că cafeaua de bună calitate ar trebui să aibă un gust bun. Nu ar trebui să aibă gust ars, carbonizat sau crud. Ar trebui să aibă arome complexe și nuanțate. Nu ar trebui să aibă un gust fad. Nu ar trebui să aibă un gust prea dulce, amar sau acid. Ar trebui să se simtă netedă pe limbă. Poate avea arome fructate, florale sau pământii. Ar trebui să vă lase dorind încă o înghițitură, fără zahăr sau lapte.

 

Cum este rumenită o cafea bună

Există trei părți pentru a face o ceașcă de cafea de înaltă calitate: boabe de cafea bune, rumenire bună și un sistem bun de preparare. Dintre aceste trei părți, rumenirea ar putea fi cea mai importantă, urmată îndeaproape de producția de boabe de cafea.

Procesul de rumenire produce aroma caracteristică a cafelei, determinând boabele de cafea verde să se schimbe și să se extindă în gust, miros, densitate și culoare, utilizând mai multe reacții chimice. Rumenirile mai ușoare vor permite bobului să prezinte mai mult din aroma sa originală, adică aroma creată în bob de varietatea, solul, altitudinea și condițiile meteorologice. La rumenirile mai întunecate, aroma în sine devine atât de dominantă încât este dificil să se distingă originea bobului.

 

Problema cu cafeaua rumenită prea puțin sau prea mult

Reacția Maillard este o reacție chimică între aminoacizi și zaharuri naturale, care are ca rezultat rumenirea alimentelor, pentru a duce la gusturi mai puternice.

Reacția Maillard se intensifică la aproximativ 200 de grade Celsius. Când o boabă de cafea atinge această temperatură, va emite un sunet, cunoscut sub numele de „prima fisură”, marcând începutul rumenirii ușoare.

Boabele rumenite prea puțin --- sau boabele care nu sunt încălzite până la prima fisură --- nu se vor carameliza. Aceasta înseamnă că fructoza naturală din boabele de cafea va fi la un nivel foarte ridicat, deoarece fructoza necaramelizată este, de fapt, mai dulce decât fructoza caramelizată.

Deoarece boabele de cafea se rumenesc mai mult și la temperaturi mai ridicate, aminoacizii și zaharurile naturale din boabele de cafea se descompun și continuă să se caramelizeze. Cu toate acestea, după aproximativ 250 de grade Celsius, boabele și aminoacizii se descompun din nou, eliberând mai multă fructoză.

Cu alte cuvinte, cafeaua rumenită prea puțin sau prea mult va avea zaharuri în exces și nu va fi caramelizată corespunzător.

 

Ce înseamnă dacă cafeaua măcinată se scurge în apă cu gheață?

Un ghid al unei plantații de cafea sustenabilă a explicat că cel mai bun mod de a vă da seama dacă cafeaua dvs. a fost rumenită bine, ca la carte, este să așezați o lingură de cafea măcinată deasupra unui pahar cu apă cu gheață. Dacă cafeaua dvs. se scurge în apa cu gheață în câteva minute, aceasta a fost rumenită prea puțin sau prea mult, deoarece zaharurile se scurg din cafea în apă. Dacă nu se scurge (chiar și după o jumătate de oră), aveți cafea rumenită corespunzător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să vă dați seama dacă beți o cafea bună.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să vă dați seama dacă beți o cafea bună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei