Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 158 (7770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce părere ai despre...?

Care e părerea ta legată de noul proiect al Pieței Mici și despre dotarea acesteia cu parcare subterană, în speranța descongestionării aglomerației din zonă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările pentru construcția unei piețe agroalimentare moderne, înzestrată cu parcare subterană, sunt în toi pe locul fostei Piețe Mici din Suceava. Ne-am deplasat într-una din zile în acel spațiu aglomerat al orașului, pentru a-i întreba pe suceveni ce părere au despre modul de organizare a unui comerț civilizat propus de autorități și cum cred ei că noua parcare din subteranul pieței va ajuta la ușurarea traficului auto în zonă. Toată lumea intervievată a fost de acord cu proiectul de reconstrucție a pieței, doar utilitatea parcării fiind pusă de unii sub semnul întrebării.

 

”Oamenii trebuie să înțeleagă și să respecte regulile, să ducă mașina la parcare”

Am stat de vorbă cu Gelu, care crede în utilitatea acestui proiect, cu singura observație că oamenii ar trebui să respecte regulile care vor fi impuse: „Cred că da, o să fie mai bine și nu o să mai fie aglomerație de pe drumul ăsta. Numai că oamenii trebuie să înțeleagă și să respecte regulile, să ducă mașina la parcare, să nu se gândească la câțiva lei acolo. Sunt mulți comozi, care mai bine lasă mașina parcată pe drum, decât să o ducă în parcare. Apoi, când se pune taxa, stă goală, până se obișnuiesc, ca la parcarea din centru.”, în timp ce Constantin vede cu ochi buni ce se va realiza aici: ”Pentru cartierul George Enescu cred că e bună parcarea și piața arată totuși mare. E o soluție bună parcarea subterană, pentru că nu ai unde parca, ba pe trotuare, peste tot. Iar în piață comercianții vor fi protejați, la adăpost de vânt și ploaie.

 

 

”Important va fi cum se gestionează tot ansamblul de aici, ca să fie fluență”

Ioan crede că sunt mai multe de spus despre proiect, însă ne-a răspuns: ”Ca parcare, luată individual, ar fi utilă pe zona aceasta de aici. Important va fi cum se gestionează tot ansamblul de aici, ca să fie fluență, adică cine are treabă să coboare în parcare și să-și facă treaba, nu să oprească pe marginea drumului, cum fac mulți acum. E un început bine-venit până acum. Bine că nu au făcut serbări cu bere și mici, că așa trebuie dat poporului. Dacă fac lucruri utile, cum ar fi acest ansamblu bine-venit, mai ales dacă piața joacă rolul ei, cred că va fi bine.”, iar Vasile are semne de întrebare legate de respectarea unor reguli: ”Eu cred că e bună, pentru că orice parcare e foarte bine-venită în orașul Suceava. Nu-mi dau seama dacă cei veniți la cumpărături vor dori să intre cu mașina pentru scurt timp în subteran, dar nu văd nici o altă soluție, asta e una benefică.” Iulia crede că o extindere a spațiului pieței era mai importantă: ”Eu cred că dacă piața ar fi fost mai mare, ar fi fost mai bine. Cu tot cu parcarea lor, nu o să ajungă, nu o să facă față. Dar să sperăm că, în funcție de bunul-simț al oamenilor, își va face treaba, pentru că depinde și de bunul lor simț.”, iar Emil e încrezător în folosirea optimă a acestor noi spații: ”Cred că da, oamenii vor folosi parcarea și dacă se vor respecta regulile impuse, așa va fi normal. E o soluție bună cred. E necesară parcarea, chiar dacă va fi alocată numai celor care vin la piață, pentru că e prea aglomerată zona.

 

”Nu cred că proiectul va rezolva problema aglomerației din zonă”

Dintre părerile sceptice în privința rezolvării acestor importante probleme de trafic în zona pieței le-am reținut pe cele ale lui Daniel, care ne-a spus: ”Eu nu cred că parcarea va ajuta mult la aerisirea traficului, pentru că dacă va fi cu plată, multă lume o va evita și va parca pe margine, aglomerând această alee foarte circulată. Parcarea subterană a fost gândită pentru parcarea mașinilor celor care vin la cumpărături, dar în mod sigur, dacă parcarea va fi gratis, vor parca în ea vecinii sau cei din zona apropiată, fiind tot timpul aglomerată, după exemplul parcărilor subterane din centru. În teorie așa se vrea și aici, dar vom vedea și practic ce se va întâmpla.”, în timp ce Dănuț vede un fiasco în acest proiect în care s-au investit atâția bani: ”Nu cred că proiectul va rezolva problema aglomerației din zonă. E prea mic locul, parcarea asta cât poate prelua la atâtea blocuri câte sunt în zonă? Iar dacă va fi cu plată, probabil că va ajunge ca parcarea din centru, care stă mai mult goală. Sunt bani mulți îngropați, dar și banii ăștia trebuie să fie îngropați undeva, că așa se face la noi în România. Eu, de exemplu, dacă vin la piață să cumpăr ceva, nu mai bag mașina în parcare, caut un loc pe acolo, pe drum, pentru 10 minute, un sfert de oră.....Merită să intru în parcarea asta aici?”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care e părerea ta legată de noul proiect al Pieței Mici și despre dotarea acesteia cu parcare subterană, în speranța descongestionării aglomerației din zonă?.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Care e părerea ta legată de noul proiect al Pieței Mici și despre dotarea acesteia cu parcare subterană, în speranța descongestionării aglomerației din zonă?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei