Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 158 (7770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Comuna Berchișești a găzduit regalul cultural al Cenaclului Transfrontalier „Mașina cu poeți”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Berchișești a găzduit, recent, regalul cultural al Cenaclului Transfrontalier „Mașina cu poeți”. Așa cum a declarat primarul din Berchișești, Cenaclul Transfrontalier „Mașina cu poeți”, manifestare culturală de prestigiu, a revenit în această comună după trei ani. La eveniment au participat oameni de cultură din județul Suceava și din Ucraina, aceștia fiind întâmpinați în Berchișești cu pâine și sare de primarul Violeta Țăran, dar și de mai mulți localnici, adulți și copii, toți îmbrăcați în costume populare. „A fost o zi emoționantă, un regal de poezie, proză, muzică și pictură, într-o atmosferă caldă, sufletească, o adevărată sărbătoare a verii. Mulțumesc din suflet tuturor virtuozilor care au onorat cu prezența evenimentul organizat la Berchișești, cu speranța că am reușit să ne ridicăm la înălțimea reprezentațiilor lor de mare calitate”, a spus primarul din Berchișești. Violeta Țăran a subliniat faptul că relațiile de prietenie și colaborare stabilite deja între comunitatea din Berchișești și componenții Cenaclului Transfrontalier „Mașina cu poeți” sunt extrem de pozitive și îmbucurătoare. „În consecință, am fi onorați ca Berchișești să fie an de an amfitrionul acestui curent literar care face cinste României și culturii naționale.

Sunt convinsă că domnul Constantin Horobovanu, coordonatorul sucevean al acestei mișcări de tradiție, va fi de acord cu propunerea noastră. Îi mulțumesc anticipat! Și sunt încredințată că Cenaclul Transfrontalier „Mașina cu poeți” își poate stabili o reședință permanentă în mijlocul nostru”, a mai adăugat Violeta Țăran. Ea a ținut să mulțumească tuturor participanților, respectiv Constantin Horobovanu, ieromonahul Cosma Giosanu, Vasile Bâcu, Nicolae Sapcă, Gheorghe Ungureanu, Mihaela Popescu, Daniela Ceredeev, Radu Bercea, Dumitru Parasca, Andrei Breaban, Neculai Marcel Flocea, George Sauciuc, George Mahalu, Cezar Straton, Vlad Sibechi, Florin Gusul, Doru Mihai Mateiciuc, Gratiela Turtu, Viorica Petrovici, Lucian Ioniță, Gabriela Teișanu, Sorin Ursan Delaclit, Adela Sulea, Nicu Monor, Carmen Marcean, Loredana Dura, Gheorghe Solcan, Dumitru Bradaţan, Alina Iosif, Paraschiva Abutnariţei, Ioan Abutnariței și Ștefan Iulian Chilariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Berchișești a găzduit regalul cultural al Cenaclului Transfrontalier „Mașina cu poeți”.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comuna Berchișești a găzduit regalul cultural al Cenaclului Transfrontalier „Mașina cu poeți”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei