Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 70 (7682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Biologie și Chimie

Un profesor din Baia a creat un website educațional premiat la concursul Digitaliada, la categoria popularitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul de biologie și chimie Florin Viu, de la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” din Baia, a creat un websiteeducațional premiat la concursul Digitaliada, ediția a V-a, la categoria popularitate. Comisia formată din elevi a oferit, în acest an, premiul de popularitate proiectului „Lecții biologie și chimie pentru gimnaziu”, creat de profesorul din Baia. Conform https://www.digitaliada.ro/, platforma profesorului sucevean reunește o colecție de lecții interactive, laboratoare virtuale, schițe, jocuri și teste de evaluare la biologie și chimie pentru clasele din învățământul gimnazial. Premiul câștigat de prof. Florin Viu a constat într-o tabletă grafică, în valoare de aproximativ 500 de euro.Profesorul de biologie și chimie Florin Viu a explicat că website-ul educațional creat de el vine în întâmpinarea elevilor și profesorilor cu materiale educaționale care facilitează o învățare mai ușoară a biologiei și chimiei.Site-ul poate fi accesat la adresa https://lectiigimnaziubiologiechimie.com și reunește o colecție de materiale de biologie și chimie realizate pentru clasele din învățământul gimnazial: lecții interactive și laboratoare virtuale realizate în powerpoint; schițe pdf ale lecțiilor ce pot fi utilizate ca fișe de lucru; teste de evaluare realizate cu aplicația Google Forms (acestea nu sunt disponibile în totalitate, secțiunea fiind în lucru); jocuri pentru telefoane cu sisteme de operare android realizate cu diferite aplicații online; link-uri către toate manualele digitale de biologie și chimie aflate în vigoare; materiale utilizate cu ocazia desfășurării de activități cu clasele la care profesorul a fost diriginte; pentru colegii profesori: programele pentru biologie și chimie, aprobate prin O.M. 3393/28.02.2017 și planificările calendaristice pe anul școlar curent.

 

Conceput inițial ca blog personal

Povestea site-ului web „lecții biologie și chimie pentru gimnaziu”, spune profesorul sucevean, conceput inițial ca blog personal, „a început în anul 2012, când am postat o serie de lecții realizate în powerpoint pentru disciplina chimie. De-a lungul timpului, am postat și alte materiale pentru disciplinele chimie și biologie, realizând astfel o colecție de materiale educaționale diferite pe care am pus-o la dispoziție pe acest site tuturor celor interesați, ca resursă educațională deschisă. Site-ul s-a bucurat de popularitate în rândul elevilor mei, reușind să strângă până în luna martie a anului trecut aproximativ 40.000 de accesări”.

Florin Viu spune că,în contextul izbucnirii pandemiei de Covid-19, trecerea de la învățământul fizic la cel online l-a prins, atât pe el, cât și pe elevii lui oarecum pregătiți. „Site-ul a primit adresa și denumirea actuală și a fost principala mea recomandare pentru elevii mei, care au avut la dispoziție un instrument facil pentru aprofundarea materiei din semestrul al II-lea al anului școlar trecut. Fără a viza în mod special acest lucru, site-ul a început să se bucure de popularitate și la nivel național, numărându-se printre recomandările inspectorilor de specialitate, ale blogurilor profesorilor de specialitate, paginile de Facebook ale multor unități de învățământ și alte instituții din România și Republica Moldova. Numărul accesărilor site-ului trecuse de 400.000 înaintea vacanței de Crăciun”, a completat prof. Florin Viu, de la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” din Baia.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un profesor din Baia a creat un website educațional premiat la concursul Digitaliada, la categoria popularitate.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un profesor din Baia a creat un website educațional premiat la concursul Digitaliada, la categoria popularitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei