Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 70 (7682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă

Un bătrân și doi tineri, tâlhăriți în timp ce se plimbau în natură, în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două tâlhării petrecute recent în municipiul Suceava atrag atenția asupra unui mod de operare care ar putea deveni o problemă. Au fost vizați doi tineri de 17 ani, respectiv un vârstnic, ieșiți la plimbare în zone verzi ale orașului, respectiv în parcul Șipote și în zona de pădure de la ieșirea din Suceava spre Șcheia.  Aceste fapte, coroborate însă și cu alte informații, legate de tineri de etnie romă cu un comportament suspect, mai ales în parcul Șipote, necesită o atenție sporită din partea poliției, pentru a nu se ajunge la o problemă gravă. De altfel, problema a fost deja discutată între conducerea Poliției municipiului Suceava și a Poliției Locale Suceava, în ideea sporirii patrulării în parcul dendrologic Șipote, mai ales că imediat ce vremea se va încălzi zona verde va deveni o atracție pentru foarte mulți suceveni.

 

Bătrân trântit la pământ și buzunărit

Pe 14 martie, la Spitalul Județean Suceava a ajuns un bărbat în vârstă de 83 de ani, care a relatat că a fost atacat de un tânăr, în timp ce se deplasa în zona de pădure dinspre municipiul Suceava spre Șcheia. În plină zi, în jur de ora 13.00, octogenarul se afla la plimbare, printr-un loc retras de la limita cartierului George Enescu și a fost atacat de un tânăr care l-a îmbrâncit și, după ce l-a pus la pământ, l-a căutat prin buzunare.

Autorul nu a găsit nimic de valoare și a fugit.

Ulterior, după ce polițiștii judiciariști au prins doi tineri din Șcheia, unul de 16 ani și unul de 18 ani, care au spart o mașină, s-a stabilit că tânărul de 18 ani este cel care l-a atacat pe bătrân, în ziua de 14 martie.

Pe 19 martie, Ionuț Gheorghe Bergheaua, în vârstă de 18 ani, din Șcheia, a fost arestat preventiv de Judecătoria Suceava, pentru furt calificat și tentativă la tâlhărie, cu referire la fapta comisă asupra bărbatului în vârstă de 83 de ani. În cazul furtului, spargerea mașinii, autorul a spart un geam lateral și a furat din interior suma de 15.000 de lei.

 

Doi tineri de 17 ani, lăsați fără telefoane în parcul Șipote

Tot în acea zi de duminică, 14 martie, doi tineri de 17 ani, care se plimbau prin parcul Șipote, au fost abordați de doi tineri de etnie romă, care inițial le-au spus că au nevoie să dea urgent un telefon. Cum minorii nu prea au vrut să stea la discuții, unul dintre necunoscuți a început să-i amenințe că îi va tăia cu cuțitul. Speriați, cei doi minori i-au dat atacatorului telefoanele.

Se pare că în cazul acestei fapte nu s-a făcut legătură directă cu cei doi autori din Șcheia.

 

Patrulări ale poliției în parcul Șipote

În municipiul Suceava au mai avut loc și alte fapte de tâlhărie sau tentativă de tâlhărie, însă de altă factură, cu încercare de smulgere de bunuri de la persoane în vârstă, pe stradă.    

Referitor la fapta recentă din parcul Șipote și la celelalte informații care există pe această temă, directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat că sporirea patrulării a fost deja discutată și stabilită. 

”Având în vedere că s-au petrecut unele evenimente, dar și pentru că parcul Șipote este frecventat de un număr destul de mare de persoane, am decis să sporim patrularea în zonă. Deja avem o patrulă care are responsabilitate pe zonă, iar imediat ce vremea se va mai încălzi, iar oamenii vor merge în număr și mai mare în parc, vom spori patrularea”, a declarat Ovidiu Doroftei.

Cei mai mulți autori de fapte de furt sau tâlhărie în municipiul Suceava au fost tineri, mulți dintre ei minori, din comunitatea de romi de la Șcheia ori aciuați acolo, deși au domiciliile prin alte părți. În atenție este și zona romilor de pe Mirăuți, în municipiul Suceava, și de acolo mai apărând autori de furturi, deși aici majoritatea familiilor nu pun probleme de acest gen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân și doi tineri, tâlhăriți în timp ce se plimbau în natură, în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 3923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un bătrân și doi tineri, tâlhăriți în timp ce se plimbau în natură, în municipiul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei