Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 70 (7682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

223 de suceveni s-au îmbolnăvit de Covid, deși erau vaccinați, iar 5 au murit

Joi, 25 Martie 2021 (14:48:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

UPDATE

DSP Suceava: Cele 5 persoane decedate au fost depistate pozitiv la 8-20 de zile după vaccinare

Direcția de Sănătate Publică Suceava a comunicat, joi, că cele 5 persoane identificate decedate, care aveau  vârstele de 68, 77, 88, 81 și 87 ani, au fost vaccinate cu prima doză de vaccin Pfizer și au fost depistate infectate cu SARS-CoV-2 la un interval de 12, 8, 20, 16, 16 zile. „Numitorul comun la aceste persoane este istoricul medical, toți suferind de boli cronice, respectiv astm bronsic, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, insuficiență venoasă cronică, infarct cerebral, arteriopatie, boală pulmonară cronică obstructivă (BPOC). Aceste persoane au decedat la un interval de 13, 17, 35, 26, 32 zile de la data vaccinării. Analiza datelor arată că nu există nici o legatură directă între vaccinare și deces”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă.

 

Vaccinul anti-Covid-19 nu a avut efect de protecție asupra a 223 dintre sucevenii care s-au vaccinat. De asemenea, cinci dintre sucevenii care au murit din cauza Covid-19 în acest an fuseseră anterior vaccinați. Informațiile au fost prezentate de clujust.ro, care a publicat răspunsul dat de Institutul Național de Sănătate Publică, avocatei Elena Radu, din București, la o solicitare adresată în baza Legii nr.544/2001. Avocata a solicitat informații despre câte dintre cazurile noi confirmate cu SARS-CoV-2 au fost anterior vaccinate și cu ce tip de vaccin, precum și despre câte dintre persoanele decedate, din rândul celor cu Covid-19, au fost anterior vaccinate, din fiecare județ în parte.

Potrivit datelor prezentate, la nivel național, până la data de 15 martie a.c., 8.157 dintre persoanele nou confirmate cu SARS-CoV-2 au fost vaccinate anterior: 6.376 cu Pfizer, 453 cu Moderna și 1.383 cu Astra Zeneca. Din județul Suceava, au fost confirmate cu Covid 223 de persoane care anterior au fost vaccinate, dintre care 209 cu Pfizer, 8 cu Moderna și 6 cu AstraZeneca.

În ceea ce privește decesele, dintre cei 5.577 de oameni care au murit din cauza Covid-19 de la începutul acestui an până pe 15 martie, 89 au fost vaccinați anterior, toți cu vaccin Pfizer, conform răspunsului dat de INSP, avocatei din București, în data de 23 martie a.c.. Cinci dintre cei care au murit sunt din județul Suceava.

Menționăm că în prospectul vaccinului se arată că circa 5% dintre persoanele vaccinate nu dezvoltă anticorpi. În județul Suceava, până în data de 23 martie au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin 20.756 de persoane. Cifrele arată că procentul celor care s-au îmbolnăvit, deși erau vaccinați, este de 1,07, iar al celor care au decedat este de 0,02.

Cinci decese în rândul persoanelor cu Covid, anterior vaccinate, au fost și în județul Iași. Mai multe decât în Suceava au fost în Constanța – 7, Bihor și Maramureș – câte 8 și 9 în Timiș.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a confirmat numărul de decese în cazul sucevenilor care anterior au fost vaccinați și a spus că va comunica în cel mai scurt timp și circumstanțele în care s-au produs decesele.

INSP a venit, joi, cu precizări în legătură cu aceste cifre. Conform comunicatului INSP, în perioada 27 decembrie 2020-14 martie 2021, la INSP au fost raportate RAPI și investigate 5 decese suspecte post vaccinare, fără o legătură de cauzalitate cu vaccinarea. În intervalul 1 ianuarie - 14 martie 2021, la nivel național au fost înregistrate 89 de decese în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS CoV-2 și care au fost vaccinate. Totodată, în același interval de timp, în 12 dintre situații, persoanele au primit atât prima doză, cât și a doua doză de vaccin. „Pentru prezentarea corectă a contextului în care aceste date au fost preluate în spațiul public, facem precizarea că dintre cele 89 de decese comunicate, 77 de persoane au decedat, în medie, la 23 de zile după prima doză. De asemenea, 76 de persoane dintre acestea au fost confirmate cu Covid-19, în medie, la 12 zile după administrarea primei doze, iar o persoană a efectuat prima doză de vaccin la 14 zile după confirmarea infecției. Menționăm că 12 persoane vaccinate cu a doua doză au decedat, în medie, la 14 zile după administrarea rapelului, iar diagnosticul de COVID a fost stabilit, în medie, la 10 zile după a doua doză.

Media de vârstă a  persoanelor decedate este de 72 de ani, toate având în istoricul medical comorbidități.

Analiza datelor arată că nu există nicio legătură directă între vaccinare și deces. Având în vedere timpul scurs de la data vaccinării la data confirmării cu infecție SARS CoV-2, vaccinarea acestor persoane nu a asigurat protecția optimă în fața infecției”, se precizează în comunicatul INSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 223 de suceveni s-au îmbolnăvit de Covid, deși erau vaccinați, iar 5 au murit.
 Vizualizări articol: 4402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
223 de suceveni s-au îmbolnăvit de Covid, deși erau vaccinați, iar 5 au murit4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei