Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 70 (7682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vacanță de o lună pentru elevi. Excepție fac clasele terminale

Joi, 25 Martie 2021 (13:52:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, 25 martie, că toți elevii vor avea vacanța de primăvară în perioada 2 aprilie - 4 mai, cu excepția elevilor din clasele terminale, clasele a VIII-a și clasele a XII-a, care rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale catolice,înperioada2 aprilie–11aprilie, și vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe,30 aprilie - 9 mai.Sorin Cîmpeanu a mai declarat că examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv în perioada 22 - 25 iunie, pentru probele scrise de la evaluarea națională, și 28 iunie – 1 iulie, pentru probele scrise de la examenul de bacalaureat.

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele, în afară de cele terminale, urmând a finaliza anul școlar pe 25 iunie. La bacalaureat, probele de competențe vor fi echivalate. „Cu sprijinul cadrelor didactice într-un an școlar atipic, în care tezele școlare nu se mai susțin, în care numărul notelor a fost redus, se vor încheia acele activități de evaluare și încheiere a rezultatelor școlare. Nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei, având în vedere efortul cadrelor didactice. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul anului școlar va rămâne la datele cunoscute. Este vorba despre elevii care au un an școlar de 37 de săptămâni. Dacă le-am prelungi și lor cu o săptămână, mergem prea aproape de luna august. Soluția la această situație este renunțarea la săptămâna altfel, și îndrăznesc să spun că acest an școlar este în integralitate altfel, nu numai săptămâna altfel”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. De asemenea, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA, spune ministrul Educației, rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională de clasa a II-a se programează pentru perioada 25 - 28 mai. Activitățile remediale se vor ține doar până la pragul de 6 la mia de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vacanță de o lună pentru elevi. Excepție fac clasele terminale.
 Vizualizări articol: 2973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vacanță de o lună pentru elevi. Excepție fac clasele terminale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei