Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 70 (7682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură reparatorie

Deputatul Ioan Balan cere Guvernului să ducă Autostrada Moldovei până la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan solicită în mod expres ca Autostrada Moldovei să se termine la Siret și nu la Pașcani, așa cum este prevăzut în proiect. Este vorba de proiecte realizate de guvernele PSD, dar care nu au fost corectate nici până în prezent.

”Vorbim despre proiecte de slabă calitate sau chiar greșite, care, din păcate, nici astăzi nu au fost corectate și care, dacă vor fi duse mai departe în mod greșit, îi vor nemulțumi și mai mult pe oameni. Spre exemplu, aflăm că Autostrada Moldovei, care trebuie să lege Nord-Estul țării de Capitală, se oprește brusc la Pașcani, pentru că acolo a considerat PSD normal să traseze frontiera pentru infrastructura modernă. Nu știu cui i-a trecut prin cap o asemenea năstrușnicie, însă știu precis că Moldova nu se oprește nici la Roman, nici la Pașcani, nici la Suceava, ci acolo unde este frontiera de stat a țării, la Siret. Sincer, m-am întristat să constat că nici astăzi Guvernul nu a corectat această eroare majoră a proiectului Autostrăzii Moldovei, ci tolerează o soluție greșită din timpul PSD”, a arătat Ioan Balan.

Pe de altă parte, parlamentarul sucevean spune că actualul Guvern nu mai poate da vina la infinit pe greșelile celor de la PSD, chiar dacă acestea sunt foarte mari și evidente.

”Am promis în fața oamenilor că vom realiza o adevărată revoluție în infrastructura din Moldova, cu fonduri europene și cu fonduri naționale. Trebuie să ne ținem de cuvânt. Am promis că vom corecta proiectele PSD și că Autostrada Moldovei va deveni realitate cât mai curând, nu peste decenii. Trebuie să ne respectăm promisiunea în integralitate, nu pe jumătate. Actualul Guvern are obligația istorică să mute <granița> Moldovei, de la Pașcani, acolo unde a stabilit-o PSD, la Siret, acolo unde este firesc. Solicit insistent Guvernului să nu ducă mai departe erorile fostelor guverne, ci să le corecteze. Să demareze imediat procedurile pentru revizuirea proiectului Autostrăzii Moldovei, astfel încât autostrada A7 să meargă până la Siret. Să includă acest proiect de care se leagă toate speranțele Moldovei între finanțările prioritare prin PNRR și fondurile structurale, astfel încât să nu pierdem aceste oportunități de finanțare. Vă garantez că voi monitoriza personal modul în care Guvernul se va achita de angajamentele făcute în fața oamenilor”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere Guvernului să ducă Autostrada Moldovei până la Siret.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere Guvernului să ducă Autostrada Moldovei până la Siret0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei