Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 50 (7662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Multe infracțiuni

18 autori de tâlhărie, furt, violențe, tentativă de viol sau infracțiuni rutiere, reținuți în arest în ultimele zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au avut mult de lucru în ultima săptămână, doar în intervalul 20-26 februarie luând măsura reținerii în arest pentru 24 de ore a nu mai puțin de 18 persoane cercetate în dosare privind fapte de furt, tâlhărie, infracțiuni la viața sexuală, la regimul rutier, fapte cu violență sau distrugeri. Despre cele mai multe din cazuri Monitorul de Suceava a relatat deja. Atrage atenția că este vorba și de fapte de tâlhărie grave, cu oameni prădați prin violență în case, dar și de furturi, înșelăciuni și o tentativă de viol asupra unei femei în vârstă de 53 de ani.

O parte din cei 18 au fost ulterior reținerii și arestați preventiv pentru 30 de zile, în urma propunerilor formulate de procurori către instanțele de judecată.

 

Tâlharii unui bătrân de 81 de ani și ”tâlharul” polițist

Printre alţii, au ajuns după gratii doi romi din Vuliva - Frătăuții Noi, care au spart locuințe, și doi indivizi din Gulia – Dolhasca, care au intrat în casă peste un bătrân de 81 de ani, din Pârteștii de Jos, octogenarul fiind bătut și lăsat fără chimirul în care avea 2.150 de lei. A mai fost reținut în arest și un tânăr din Fălticeni care a intrat în casa unui alt tânăr din localitate, în timpul unei petreceri, și l-a pus la pământ, spunându-i că este polițist venit în control. Victima a fost percheziționată de ”polițistul” care a fugit apoi din casă cu telefonul proprietarului.

S-au continuat cercetările și privind furtul mai multor scule electrice și cabluri de cupru, furt comis dintr-o baracă situată pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, trei tineri din Șcheia fiind identificați ca autori și reținuți 24 de ore.

Totodată, în continuarea cercetărilor din data de 20, respectiv 21 februarie privind sesizarea prin SNUAU 112 a unui bărbat din comuna Stulpicani, cu privire la faptul că ginerele său a venit la domiciliul acestuia și pe motiv că dorește să-și ia fiica minoră a provocat scandal în fața locuinței și a spart parbrizul și geamurile de la o autoutilitară și de la un autoturism și a amenințat verbal că va da foc locuinței, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru comiterea infracțiunilor de „distrugere”, „amenințare” (2 fapte), „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „violare de domiciliu”. Autorul a ajuns în arest, 24 de ore.

 

Femeie de 53 de ani, agresată sexual de un tânăr de 32 de ani

Polițiștii au documentat activitatea infracţională și în cazul a doi bărbați de 31 și 41 de ani cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,înşelăciune” și ,,tentativă la infracţiunea de înşelăciune”.

Un caz mai delicat s-a petrecut la Gura Humorului. O femeie de 53 de ani, aflată în vizită în Gura Humorului, a fost atacată în camera unei locuințe de un tânăr de 32 de ani, care a lovit-o și a încercat să o violeze.

Într-un moment de neatenție a făptuitorului, victima a reușit să o apeleze telefonic pe fiica sa, însă a fost surprinsă de autor, care i-a luat telefonul din mână.

Alertați de fiica femeii, polițiștii au pătruns în locuinţă, după ce persoana vătămată le-a aruncat în prealabil cheile de la ușa apartamentului pe geam. Agresorul a fost pus sub acuzare pentru „tentativă la infracțiunea de viol” și „furt calificat”.

În arest a ajuns și un bărbat de 45 de ani, din municipiul Suceava, care a făcut scandal în miez de noapte și a fost agresiv cu membrii unui echipaj format din polițist și jandarm. Aceste este acuzat că l-a împins pe jandarm, fiind pus sub acuzare pentru ultraj.

Reținut în arest a mai fost și un tânăr din satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, care a incendiat locuința părinților, și un scandalagiu de pe Aleea Dumbrăvii din Burdujeni.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a transmis un mesaj de fermitate: ”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate. Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu fermitate  maximă, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 autori de tâlhărie, furt, violențe, tentativă de viol sau infracțiuni rutiere, reținuți în arest în ultimele zile.
 Vizualizări articol: 2128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
18 autori de tâlhărie, furt, violențe, tentativă de viol sau infracțiuni rutiere, reținuți în arest în ultimele zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură împăturită cu morcov și magiun Este ușor de făcut, este gustoasă și puteți alege între aspectul rustic al plăcintei împăturite și cel elegant al prăjiturelelor cu foi. O putem folosi și în afara perioadelor de post, pentru că are un gust bogat și nimic nu va... Citeşte