Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 50 (7662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

De la Vicovu de Sus

”Crema lui Ion”, cu untură de urs și de porc de mangalița, o întoarcere la cum se tămăduiau strămoșii noștri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un vicovean cunoscut de mulți ani pentru că oferă produse naturiste pentru alimentație sănătoasă, dar și pentru ameliorarea și vindecarea unor afecțiuni, crescător de prepelițe japoneze de 20 de ani, a scos pe piață, încă în faza de distribuție pe scară mică, un produs 100% natural, un unguent despre care sunt deja numeroase voci care confirmă că are rezultate foarte bune în ceea ce înseamnă afecțiuni lombare, reumatism sau traumatisme.

”Crema lui Ion” conține untură de urs, untură de porc de mangalița, hrean, ulei de cătină, miere de albine și alcool de cereale pur.

 

Untura de porc de mangalița și cea de urs, piesele de rezistență ale cremei

Piesele de rezistență ale cremei sunt cele două unturi, dispărute practic de pe piață, dar folosite acum câteva sute de ani pe scară largă pentru tratarea a numeroase afecțiuni.

Ion Buzduga le propune oamenilor cu suferințe lombare și osoase o întoarcere la ce însemna vindecarea acum câteva sute de ani, cu o variantă îmbunătățită doar cu privire la miros și estetică.

 

 

Ion Buzduga lucrează la acest proiect de cinci ani. Pe lângă crescătoria de prepelițele japoneze, de la care vinde ouă deja bine cunoscute pentru efectul curativ, are și o minifermă de porci de mangalița, printre altele și pentru a avea acces direct la untura de porc de mangalița pentru ”Crema lui Ion”.

”Untura de porc de mangalița o producem noi, în gospodăria noastră, de altfel mare parte din ce punem noi în această cremă este produsă de noi ori de alții ca noi. Doar untura de urs o procurăm din afara teritoriului României, vreau să spun aici că am un ajutor foarte mare de la Institutul de Cercetare naturalistă a Ucrainei, unde am găsit înțelegere pentru o colaborare aproape  perfectă”, ne-a povestit Ion Buzduga.

 

Oferă prima mostră gratuit, pentru ca omul să se convingă de efecte 

”Crema lui Ion” este produsă de Ion Buzduga și de soția sa de cinci ani, dar în cantități mici. Cei doi soți sunt încurajați de reacțiile oamenilor. Ion Buzduga insistă să spună că nu face această cremă pentru bani. Oferă prima cremă, într-un recipient mic, gratuit, iar apoi omul, după ce simte efectele pozitive, dacă le resimte, revine pentru a lua o cantitate mai mare. 

”70% din ce am dat până acum a fost prin donație, omul când ajunge la mine deja a fost de obicei la spital, a cheltuit niște bani.... De obicei noi ne întoarcem spre natură doar atunci când medicul nu mai are ce face, dacă ne-am întoarce spre natură de prima dată ar fi mult mai simplu”, crede bărbatul. 

Nici borcanele mai mari nu au prețuri mari, având în vedere ce conțin. Acestea costă între 30 și 50 de lei, în funcție de cantitate.

Crema conține șase ingrediente de bază: untura de urs, remediu cunoscut din perioada medievală, untura de porc de mangalița, folosită din anii 1700 pentru dureri și împachetări, ulei de cătină, hreanul, cunoscut cu proprietăţi de ameliorare extraordinare, miere de albine și alcool pur de cereale.

Ion Buzduga spune că are oameni complet vindecați în urma folosirii unguentului pentru dureri de spate severe, afecțiuni ale coloanei, dureri de picioare cronice ori traumatisme severe suferite la spate sau picioare, în urma unor căzături.

 

”Voi produce mai mult dacă simt că nu voi primi piedici, nu vreau să fiu ajutat, ci să fiu lăsat în pace”

Următorul pas în privința ”Cremei lui Ion” de la Vicovu de Sus ar fi autorizarea la un institut de specialitate. Buzduga spune că a avut deja discuții în acest sens, la Cluj-Napoca. Dacă se va ajunge la această etapă, familia va deschide un minilaborator autorizat care să producă unguentul măcar pentru o proporție din populația Sucevei. Acum, 80% din marfă pleacă la București, la clienți care comandă personal de la familia Buzduga. Asta în condițiile în care Ion Buzduga nu a făcut până acum nici un fel de reclamă pe internet ori în alte medii. Singura reclamă vine de la oamenii vindecați, spune vicoveanul.

”Ne vom autoriza dacă oamenii vor cere produsul, dacă nu, vom produce în continuare pentru familie, prieteni, oameni care mă caută personal... Voi produce mai mult dacă simt că nu voi primi piedici, nu vreau să fiu ajutat, ci să fiu lăsat în pace ca eu împreună cu soția să ne scoatem acest produs pe scară mai largă, pentru oameni”.

 

Untura de urs, tratament și pentru Ștefan cel Mare

Despre untura de urs există date și izvoare privind folosirea ei pentru vindecare din perioada medievală.

”Această cremă, într-o formă, a fost folosită de medicii polonezi aduși pentru a-l trata pe Ștefan cel Mare în urma unei lupte din care s-a ales cu coapsa și două coaste infectate. S-a folosit o astfel de cremă, o avem în scrierile în slavonă veche de la mănăstiri. În 1400 și ceva medicii polonezi nu aveau antibiotice, penicilină, nici măcar seringă, aveau doar cuțit, creme și traista cu ceaiuri”, spune Buzduga.   

Untura de urs este recomandată de medicul pneumolog pentru tratarea plămânului și a traheii, în cantitățile recomandate de specialist.

 

Aplicare externă, fără reacții adverse

În cazul cremei lui Ion, fiind vorba de aplicare externă, nu sunt precauții ori risc de reacții adverse.

”Calitățile de vindecare ale unturii de urs pentru piele și dureri sunt extraordinare. Dacă un urs își prinde piciorul în ceva și are o rană se tratează imediat prin saliva lui, care are o grăsime prin care se vindecă. Ursul nu merge la doctor. Untura de urs este folosită la noi în Bucovina pentru tratarea afecțiunilor de 500 de ani”,  povestește vicoveanul.

Ion Buzduga ne-a explicat și cum verifică dacă untura de urs pe care o procură este autentică:

”Este o verificare simplă, untura de urs îngheață foarte greu, o pui în congelator, dacă îngheață repede înseamnă că este untură de porc, dacă nu, e de urs, este simplu”.

Toate cremele au în componență, după cum am arătat, în cantități diferite, untură de porc de mangaliță.

”Din nou putem spune că această untură face miracole, de la arși și până la dureri lombare și de coloană. Era folosită de acum câteva sute de ani, avem asta din vechile scrieri din cele mai vechi timpuri, o amestecau doar cu miere de albine”, explică Ion Buzduga.

Deși conține două unturi foarte dense, crema lui Ion este plăcută la miros.   

Asta pentru că uleiul de cătină în combinație cu miere de albină și cu ceară a acoperit mirosul de untură, care ar fi poate greu suportabil pentru unii.

 

Ce spun oameni care au folosit ”Crema lui Ion”

Pentru un material cât mai complet, am luat legătura și cu doi dintre cei care au testat ”Crema lui Ion” pe propria piele.

Vasile Popescu, actualmente pensionar, spune că s-a convins în ceea ce privește eficiența, cel puțin pe linie de ameliorare, în condițiile în care de la o anumită vârstă durerile de oase devin aproape inevitabile: ”Eu îl văd ca pe un produs extraordinar. Am 63 de ani, sunt pensionar, mă mai dor oasele și pot să spun că este un produs foarte, foarte ok”.

Mircea Știr, și el pensionar, a încercat ”Crema lui Ion”  într-o perioadă în care avea dureri la picior și spune că unguentul aplicat în fiecare dimineață și seară a dat rezultate foarte bune. Pe lângă exemplul său, mai are două, oameni cărora le-a dat din crema luată de el de la Ion Buzduga:

„O femeie din Arbore, localitatea mea natală, lelea Florea de la Clit, îmi tot spunea că o dor foarte tare picioarele. I-am dat din cremă și mi-a spus că de când se unge cu ea se simte foarte bine, în cazul ei chiar se poate vorbi de rezultate spectaculoase”, spune Mircea Știr.

Bineînțeles, contează despre ce afecțiune este vorba, cât de cronicizată este aceasta și mai ales este important ca cel care folosește unguentul să aibă afecțiuni din cele pentru care este gândită crema, adică dureri lombare, reumatism sau traumatisme. 

Ioan Buzduga poate fi contactat la numărul de telefon 0740.341144.

Ion Buzduga este un om într-o continuă căutare pentru a atinge rezultate tot mai bune în ceea ce face, asta deși nu a ales deloc o cale facilă, mergând pe specii puțin cunoscute în România, însă, cel puțin nouă, ne-a lăsat o impresie foarte bună.

 

Mare crescător de prepelițe japoneze, care fac ouă recunoscute pentru calități extraordinare

Ion Buzduga este cunoscut în special pentru faptul că are una din cele mai mari crescătorii de prepelițe japoneze. Se ocupă de această afacere 20 de ani și este autorizat de 15 ani.

Are o fermă mare, de aproximativ 1500 de prepelițe. Ouăle le distribuie la rețele de magazine cu care are contract.

În cazul acestor ouă, există deja un cult al consumului și la români.

Mulți clienți deja fideli ai lui Buzduga fac cure cu ouă crude de prepeliță japoneză de două-trei ori pe an.

Ouăle de prepeliță japoneză au efecte cunoscute și certe pentru întărirea imunității, pentru dureri de stomac, pentru afecțiuni ale plămânului, în general pentru cure de îmbunătățire a memoriei. Chiar și sportivii de performanță consumă ouă de prepeliță crude pentru întărirea capacității de efort și a masei musculare.

Ouăle conțin fier, magneziu, potasiu și puține grăsimi și colesterol.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Crema lui Ion”, cu untură de urs și de porc de mangalița, o întoarcere la cum se tămăduiau strămoșii noștri.
 Vizualizări articol: 6152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
”Crema lui Ion”, cu untură de urs și de porc de mangalița, o întoarcere la cum se tămăduiau strămoșii noștri4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură împăturită cu morcov și magiun Este ușor de făcut, este gustoasă și puteți alege între aspectul rustic al plăcintei împăturite și cel elegant al prăjiturelelor cu foi. O putem folosi și în afara perioadelor de post, pentru că are un gust bogat și nimic nu va... Citeşte