TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
marţi, 2 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 50 (7662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9225 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1367 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prăjitură împăturită cu morcov și magiun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este ușor de făcut, este gustoasă și puteți alege între aspectul rustic al plăcintei împăturite și cel elegant al prăjiturelelor cu foi. O putem folosi și în afara perioadelor de post, pentru că are un gust bogat și nimic nu va trăda faptul că este economică.

Avem nevoie de:

Un morcov mare sau doi medii, 150g zahăr, 150 ml ulei, 600g făină de grâu, un praf de copt, coaja rasă de la jumătate de portocală mică, o lingură oțet, o linguriță esență de rom sau vanilie, 6 linguri magiun de prune sau gem acrișor, 50-100g nucă măcinată, zahăr pudră pentru ornat

Preparare:

Curățăm și radem fin morcovii, îi amestecăm cu zahărul și lăsăm o oră să producă zeamă. Alegem miezul de nucă, să nu aibă coji sau părți deteriorate. Îl întindem în tigaie sau în tavă și îl rumenim ușor, apoi îl măcinăm și îl amestecăm cu magiunul. Gustăm și adăugăm zahăr dacă magiunul este prea acru. Crema trebuie să fie deasă, dar cu consistență de pastă tartinabilă. Cernem făina într-un vas împreună cu praful de copt. Punem morcovul ras, cu tot cu zeamă, într-o cană de 250ml. Completăm cu apă să umplem cana, turnăm amestecul peste făină și mai adăugăm jumătate de cană de apă. Turnăm uleiul și oțetul și aromele, apoi amestecăm aluatul și îl frământăm ușor. Trebuie să fie nelipicios și plăcut. Nu adăugăm făină dacă e mai moale. Îl lăsăm 15 minute învelit în folie, la temperatura camerei. Dacă vrem o prăjitură clasică cu foi, din aluat întindem 3 foi de 3-5mm grosime, de dimensiunea tăvii de 21x30 cm. Punem o foaie în tavă pe hârtie de copt, ungem cu jumătate din magiunul cu nucă, punem încă o foaie, ungem restul de magiun și deasupra punem ultima foaie. Apăsăm ușor cu palmele și punem totul la copt. Dacă nu vrem să ne complicăm cu multe foi, întindem tot aluatul într-un dreptunghi de 60x30, apoi ungem magiunul pe 2/3 din foaie, începând de pe latura mai scurtă. Întoarcem bucata de foaie liberă peste jumătate din cea unsă, apoi întoarcem și capătul uns peste bucata împăturită. Vom avea un fel de ruladă plată, în care sau format 3 foi și două straturi de cremă. Punem plăcinta în tava cu hârtie de copt și dăm la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute, până trece testul scobitoarei. Nu trebuie să se rumenească tare deasupra! Când e gata, scoatem tava din cuptor, cernem uniform deasupra prăjiturii zahăr pudră și lăsăm totul să se răcească în tavă pentru minim 4 ore. Abia apoi se poate scoate și tăia. Nu încercăm să tăiem prăjitura mai repede, pentru că va avea un aspect cam inestetic. Este și mai gustoasă după 2-3 zile, când foile devin moi și aromele se îmbină perfect. (Iuliana Tiță)

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăjitură împăturită cu morcov și magiun.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prăjitură împăturită cu morcov și magiun0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură împăturită cu morcov și magiun Este ușor de făcut, este gustoasă și puteți alege între aspectul rustic al plăcintei împăturite și cel elegant al prăjiturelelor cu foi. O putem folosi și în afara perioadelor de post, pentru că are un gust bogat și nimic nu va... Citeşte