Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 31 (7643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Mișcarea înseamnă sănătate

Mișcarea reprezintă legea neschimbată a naturii. Experimentăm mișcarea cosmică prin rotația neîntreruptă a planetelor în sistemul nostru solar. Anotimpurile vin și pleacă, luna crește și descrește, zorile anunță ziua și amurgurile semnalizează apropierea nopții. În organism, chiar în momentele în care stați liniștiți, circulația sângelui, peristaltismul intestinal și impulsurile nervoase se desfășoară fără întrerupere pentru a menține funcționarea normală. Capacitatea de muncă, de joc, comunicare, creație și procreație sunt toate dependente de mișcare. Apariția blocajelor de fluide sau energii va duce la tulburări ale sănătății și boală. Un corp inactiv este un teren fertil pentru depresie și toxine. Mișcarea fizică și exercițiile pentru corp și minte ajută la menținere și regenerare.

Dacă am fi fost concepuți pentru a sta culcați sau așezați tot timpul, am fi arătat mai degrabă ca nevertebratele. Secretul pentru a vă ridica de pe canapea este să găsiți o ocazie de exercițiu în activitățile de zi cu zi și să descoperiți plăcerea mișcărilor fizice. Mergeți pe jos în loc să folosiți mașina, parcurgeți traseele scurte cu bicicleta, urcați pe scări în loc să luați liftul, parcați mașina ceva mai departe de destinație, dați cu aspiratorul și faceți curățenie în casă, bucurați-vă de grădinărit. Dacă faceți toate aceste activități în mod regulat, deja aveți parte de exercițiu fizic.

Puteți face exerciții, cum ar fi mersul pe stradă, alergatul în sus pe scări, săritul corzii, săriturile pe trambulină, dansul, mersul cu rolele, alpinismul, jogging, ciclismul, înotul, schiul fond și vâslitul. Dacă nimic din toate acestea nu vă atrage, încercați qigong-ul medical, tenisul, baschetul, fotbalul, hocheiul, badmintonul sau ping-pongul. Varietatea este nesfârșită, iar ideea esențială este să fiți activi în fiecare zi.

Mișcarea este vitală pentru un metabolism care să funcționeze bine, pentru întărirea imunității și pentru circulația energiei. Sistemul nostru circulator și cel limfatic se bazează pe mișcare pentru a realiza circulația sângelui și eliminarea toxinelor celulare. Exersarea prin mișcare a mușchilor, a articulațiilor și a tendoanelor stimulează regenerarea și circulația, extinzând totodată gama de mișcări și prevenind formarea și instaurarea artritei. Exercițiile cu grad de dificultate moderat sunt fundamentale pentru densitatea oaselor și forța mușchilor, lucru care devine extrem de important pe măsură ce îmbătrânim. Exercițiile cardiovasculare accelerează pulsul și asigură stimularea mușchilor inimii, menținând fermitatea și rezistența adecvată. Exercițiile fizice ne ajută, de asemenea, să ardem excesul de zaharuri, asigurându-ne că acesta nu va fi depozitat sub formă de grăsime corporală.

Cercetările arată și că exercițiile fizice pot stimula creierul, pentru ca acesta să funcționeze la capacitate maximă, determinând celulele nervoase să se înmulțească, întărindu-le legăturile și apărându-le de degradare.

De asemenea, mișcarea susține direct procesul de învățare și vindecarea bolilor neurologice. Prin exerciții puteți, de asemenea, să schimbați în bine aspectul și finețea pielii dumneavoastră, în urma fluxului de sânge accelerat; să stimulați energia și capacitatea aerobică și, astfel, nu veți mai obosi atât de ușor; să accelerați metabolismul, să ardeți grăsimile și să mențineți o greutate potrivită pentru sănătate; să măriți tonusul și forța musculară și să îmbunătățiți rezistența fizică; să îmbunătățiți viața sexuală; să scădeți sau să reglați tensiunea arterială; să echilibrați nivelul zahărului din sânge și să micșorați rezistența la insulină, ceea ce poate preveni diabetul; să întăriți oasele, cartilajele și ligamentele și să reduceți riscul osteoporozei; să ameliorați somnul prin regăsirea ritmurilor normale ale organismului și prin scăderea nivelului de hormoni ai stresului; să scădeți riscul bolilor de inimă, al atacurilor cerebrale, al depresiei, al diabetului și al altor boli cronice degenerative; să deveniți mai fericiți, mai atrăgători și mai plini de vitalitate.

Psiholog Mihai Moisoiu

 

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mișcarea înseamnă sănătate.
 Vizualizări articol: 359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mișcarea înseamnă sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei