Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 31 (7643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salarizare

ÎPS Calinic: „Un consilier eparhial, în prezent, are mai puţin decât un asistent medical şi puţin mai mult decât o femeie de serviciu angajată la o instituţie serioasă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a declarat că un consilier eparhial, în prezent, „are mai puţin decât un asistent medical şi puţin mai mult decât o femeie de serviciu angajată la o instituţie serioasă”. Acesta este răspunsul ierarhului la o întrebare adresată de către un credincios, întrebare legată de salarizarea personalului din administrația eparhială: „În virtutea transparenței (dacă nu este confidențial), care era grila de salarizare înainte de 26 iulie 2020 și care este în prezent (pentru personalul din administrația eparhială)?”. Aceeași persoană l-a întrebat pe ÎPS Calinic dacă salariile sunt suportate de la bugetul de stat sau din fonduri proprii.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a explicat că lucrarea Bisericii nu poate fi cuantificată în bani şi, de aceea, „frământările dumneavoastră ar trebui să vizeze, prioritar, lucrarea Bisericii şi nicidecum salariile angajaţilor Centrului Eparhial, care, sunt sigur că ştiţi, sunt plătiţi, cu precădere, de la bugetul de stat şi mai puţin din fonduri proprii. Cât priveşte ierarhii, aceştia sunt asimilaţi demnitarilor de stat, deci este clar de unde vine finanţarea. Însă, pentru liniştea dumneavoastră, ca să vă răspund la întrebare, un consilier eparhial, în prezent, are mai puţin decât un asistent medical şi puţin mai mult decât o femeie de serviciu angajată la o instituţie serioasă”. Ierarhul a mai completat că pentru un asemenea salariu, „un om de afaceri ar spune că <nici nu s-ar da dimineaţa jos din pat>. Dar, aşa după cum bine ştiţi, în Biserică se lucrează pe termen lung, cu răsplata muncii prestate dincolo, în Împărăţia cerurilor”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Calinic: „Un consilier eparhial, în prezent, are mai puţin decât un asistent medical şi puţin mai mult decât o femeie de serviciu angajată la o instituţie serioasă”.
 Vizualizări articol: 299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÎPS Calinic: „Un consilier eparhial, în prezent, are mai puţin decât un asistent medical şi puţin mai mult decât o femeie de serviciu angajată la o instituţie serioasă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei