Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 31 (7643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiție

Concursul internațional pentru elevi „Mathématiques sans frontières”, ediția a XVIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul internațional pentru elevi „Mathématiques sans frontières”, ediția a XVIII-a, debutează vineri, 12 februarie, la ora 17:00, online sau față în față, în funcție de scenariul din fiecare școală înscrisă în concurs. Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului este coordonator național, responsabil fiind prof. Mihaela Ursaciuc, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu Asociația „Mathématiques sans frontières” din Strasbourg (Franța) și cu Asociația „Alianța Franceză din Suceava”.

Detalii despre competiție (țări participante, subiecte, bareme de corectare, premii etc.) se găsesc pe site-ul francez: http://maths-msf.site.ac-strasbourg.fr/.

 

  • Originalitate

 

Creat în anul 1989 în Strasbourg, Alsace, Franţa, prin Inspection Pédagogique Régionale, în colaborare cu Institut de Recherche sur l’Enseignement des Mathématiques (IREM) şi coordonat de Asociaţia „Mathématiques sans frontières”, concursul a cunoscut, an de an, o participare internaţională numeroasă.

În prezent, se regăsește printre competițiile interdisciplinare din Africa (Benin, Gabon, Mauritius, Togo), Asia (Qatar, Emiratele Arabe, Vietnam, Liban), America (SUA, Canada, Mexic, Columbia, Ecuador) și Europa (Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Spania, Franța, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Turcia, Elveția, Cehia și România).

Creşterea numerică a participanţilor la concurs se datorează originalităţii, modului diferit de organizare: participarea întregii clase, ce lucrează în echipă; exerciţii care permit tuturor elevilor să participe la găsirea soluţiilor; probleme prezentate sub formă ludică, făcând apel la calităţi şi competenţe ce dezvoltă caracterul aplicativ al matematicii; desfăşurarea simulării/concursului la aceeaşi dată/oră şi acelaşi subiect; limba străină folosită la redactarea rezolvărilor/justificărilor marchează dorinţa afişată de a depăşi graniţele dintre ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul internațional pentru elevi „Mathématiques sans frontières”, ediția a XVIII-a.
 Vizualizări articol: 323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul internațional pentru elevi „Mathématiques sans frontières”, ediția a XVIII-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei