Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 28 (7640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Cușnir atrage atenția că Primăria Suceava a întârziat trei luni să propună scăderea prețului gigacaloriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a criticat faptul că municipalitatea a întârziat nu mai puțin de trei luni să propună scăderea prețului de producție al energiei termice în municipiu.

Dan Ioan Cușnir a atras atenția că din ce în ce mai puțini suceveni apelează la sistemul centralizat de încălzire. „Falimentul previzibil al acestui sistem centralizat este definitoriu pentru modul în care Lucian Harșovschi și Ion Lungu au crezut că pot conduce acest oraș. Debranșările masive vorbesc de la sine despre încrederea pe care o au sucevenii în soluțiile marca Harșovschi/Lungu”, a precizat Dan Ioan Cușnir. El a arătat că aparent doar o minoritate este afectată de prețul gigacaloriei în Suceava, însă practic, din cauza subvențiilor de milioane de euro acordate producătorului de agent termic, toți sucevenii plătesc pentru ineficiența administrativă „a cuplului Harșovschi/Lungu”.

Cușnir a precizat că deși ANRE a stabilit încă din data de 14 octombrie 2020 scăderea prețului de producție al energiei termice, de la 196,51 la 159,30 lei/gigacalorie, Ion Lungu și Lucian Harșovschi au supus-o aprobării Consiliului Local după peste trei luni, pe 28 ianuarie 2021.

„Când a fost vorba despre creșterea tarifului, avizul ANRE din 25 noiembrie 2019 a fost depus de către Thermonet la Primăria Suceava în 26 noiembrie 2019 și aprobat luna următoare prin HCL 387/30.12.2019.  Care este explicația pentru faptul că în cazul creșterilor de tarife, la Suceava au nevoie de o lună pentru aprobare în Consiliul Local, dar scăderile au nevoie de peste 3 luni? Pentru că răspunsurile primite în ședința de Consiliu Local nu au fost lămuritoare, nu ne rămâne decât să lăsăm Curtea de Conturi să analizeze unitățile diferite de măsură pe care le are administrația Sucevei când este vorba despre banii plătitorilor de taxe și impozite”, a declarat Dan Ioan Cușnir. El a subliniat faptul că reprezentanții PSD din Consiliul Local Suceava au votat scăderea prețului de producție al energiei termice, însă așteaptă lămuriri pentru cele peste trei luni de întârziere la protejarea financiară a sucevenilor.

Nu în ultimul rând, liderul PSD Suceava a afirmat că aceste compromisuri pe care le fac Lucian Harșovschi și Ion Lungu pe banii sucevenilor reprezintă de fapt „o scară pe care aceștia coboară”. ”Nu putem ajunge la obiective mărețe coborând! Problema cu acest cuplu, care coboară pe scara moralității, este că nu își dă seama cât de jos a ajuns”, a încheiat Dan Ioan Cușnir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cușnir atrage atenția că Primăria Suceava a întârziat trei luni să propună scăderea prețului gigacaloriei.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cușnir atrage atenția că Primăria Suceava a întârziat trei luni să propună scăderea prețului gigacaloriei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei