Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 28 (7640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Asfixia cu lichid ajuns în plămâni, confirmată la autopsia bebelușului mort după botez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Băiețelul mort la câteva ore după ce a fost botezat la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost supus autopsiei miercuri dimineață, la necropsie asistând o echipă numeroasă de medici, de la Serviciul de Medicină Legală Suceava, dar și experți independenți.

Din informațiile noastre, este destul de cert că bebelușul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid. Practic, în urma inspirării de lichid în plămâni, copilul s-a sufocat și a intrat în stop cardio-respirator.

Acest fapt face probabilă înecarea cu apa din cristelniță, însă concluzii nu se pot trage încă. Până la o astfel de concluzie mai sunt de așteptat rezultatele probelor recoltate la autopsie, care vor indica ce lichid se afla în plămânii bebelușului. Probele recoltate vor da răspuns și la alte dileme medico-legale care, puse cap la cap, vor duce la o concluzie detaliată privind cauza morții. Se va ajunge probabil apoi și la o expertiză care va trebui să stabilească cauza determinantă ori cauza favorizantă a decesului. 

Faptul că micuțul avea lichid în plămâni a fost constatat și de medicii care au intervenit în încercarea de a-l slava. Micuțului i-a fost aspirat lichid din plămâni.

Lichidul în plămâni, practic înecarea, este adesea fatal și adulților. 

Mai trebuie spus că micuțul Iustin avea în jur de 3,5 kilograme, astfel că este destul de lesne de intuit de cât de puțin lichid era nevoie pentru a-l ucide.

Familia îndoliată își va duce pe ultimul drum pruncul joi, 4 februarie.

 

  • Preotul care a botezat bebelușul a dobândit calitatea de suspect

 

Între timp ancheta polițiștilor, efectuată sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a făcut un pas înainte.

Procurorul Anca Panciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a anunțat, la solicitarea presei, că în dosarul de ucidere din culpă privind bebelușul mort după botez cercetările nu mai sunt in rem, persoana vizată dobândind calitatea de suspect.

”Facem precizarea că persoana față de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei”, a precizat procurorul.

Faptul că preotul Alexandru Mazarache, de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava, are de acum calitatea de suspect este mai degrabă un curs firesc al acestei anchete, acesta bucurându-se în continuare de prezumția de nevinovăție. Următorul pas, dacă va fi cazul, va fi cel în care preotul ar deveni inculpat.

Ancheta va fi lămurită într-o măsură importantă de concluziile medico-legale, cele detaliate, definitive, care vor cuprinde și rezultatele probelor recoltate pentru laborator. Nu este exclus ca raportul medico-legal să fie contestat de avocații părților și să se ajungă la expertize care să stabilească cum decesul putea fi influențat de băgarea copilului în cristelniță.

 

  • Imaginile de la botez ar putea fi o probă importantă

 

Importante vor fi, ca probă indirectă, și imaginile de la botez. În acestea se vede cum băiatul este băgat în cristelniță cu fața în sus și cum își modifică brusc plânsul și reacțiile după ce este scos din apă și predat de preot nașei.

”În timpul slujbei băiatul plângea și a fost dat într-adevăr mamei pentru alăptare, pentru a fi calmat, cred că două minute a fost alăptat. El (preotul – n.r.) știa că a fost alăptat proaspăt așadar. Scufundarea a fost făcută cu fața în sus, mi s-a explicat ulterior că așa procedează unii preoți pentru că au o priză mai bună asupra copilului. Se vede pe imagini o diferență între cum plânge copilul înainte și după ce a ieșit din apă. Plângea altfel... înghițise apă”, a declarat tatăl îndoliat.

Preotul Alexandru Mazarache, care este reprezentat de un avocat care îl va apăra, se bucură de prezumția de nevinovăție până la o sentință definitivă în acest caz. 

Contactat de Monitorul de Suceava, avocatul preotului, Marcel Balaţchi, a precizat că va susţine un punct de vedere în apărarea clientului său, dar după ce va exista o constatare medico-legală oficială depusă la dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asfixia cu lichid ajuns în plămâni, confirmată la autopsia bebelușului mort după botez.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asfixia cu lichid ajuns în plămâni, confirmată la autopsia bebelușului mort după botez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei