Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 28 (7640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Deputatul Ioan Balan spune că redeschiderea școlilor va fi un test major pentru administrațiile locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan consideră că decizia de redeschidere a școlilor începând cu data de 8 februarie este una corectă, numai că vine la pachet cu provocări importante. Mai exact, acest lucru va reprezenta un test major pentru administrațiile locale și conducerile unităților de învățământ. De aceea, unitățile școlare trebuie pregătite temeinic pentru revenirea elevilor în bănci, iar cea mai mare responsabilitate le revine autorităților locale și directorilor de școli.

”Așa cum evoluează pandemia în România, este ușor de anticipat că în județele unde incidența cazurilor este tot mai mică elevii se vor întoarce în bănci încă de la începutul semestrului doi. Este un moment puternic așteptat, atât de elevi și părinți, cât și de cadrele didactice. Cu toate acestea, pandemia este departe de a se fi încheiat, iar administrațiile publice locale și conducerile școlilor au avut la dispoziție aproape un an pentru a îmbunătăți infrastructura școlară. Odată cu redeschiderea școlilor se va vedea unde localitățile au primari gospodari care au profitat de suspendarea cursurilor în format fizic și au făcut investiții în sistemele de încălzire, în sistemele sanitare, în racordarea școlilor la utilitățile de bază, în conectarea unităților la internet”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal mai spune că dacă în anii precedenți autoritățile locale puteau să fie pe bună dreptate scuzate pentru că nu au dispus de bani pentru investiții, în anul 2020, Guvernul PNL a alocat cele mai mari fonduri pentru investiții din ultimul deceniu, fie prin Ministerul Educației, fie prin programele de investiții de la nivelul Ministerului Dezvoltării.

”Indiferent de la ce partid politic a provenit primarul, accesul la fonduri pentru investiții în școli a fost fără discriminare. De asemenea, cred cu putere că întoarcerea elevilor la școală în format fizic nu trebuie să relaxeze în nici un fel procesul de digitalizare a învățământului început de Guvernul PNL. Conectarea școlilor la internet de mare viteză trebuie să fie în continuare prioritară, mai ales în localitățile izolate din mediul rural. De asemenea, programele de sprijin pentru achiziția de computere și dispozitive electronice, finanțate parțial sau integral din fonduri europene, trebuie și ele să continue. Nu cred că avem vreo prioritate națională mai mare decât aceea de a asigura tuturor copiilor condiții optime pentru a merge la școală sau a studia la distanță, în condițiile în care se cunoaște de ani buni că avem unul dintre cele mai mari abandonuri școlare din Uniunea Europeană”, a adăugat Ioan Balan.

Deputatul sucevean și-a exprimat convingerea că actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, va acorda o atenție sporită infrastructurii școlare din zona Moldovei, zonă care până anul trecut a fost constant ocolită de investiții. Pe de altă parte, și dascălii vor trebui să facă eforturi pentru a recupera eventualele pierderi din perioada pandemiei și să participe la orele remediale plătite de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan spune că redeschiderea școlilor va fi un test major pentru administrațiile locale.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan spune că redeschiderea școlilor va fi un test major pentru administrațiile locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei