Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 28 (7640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici

Aproape 600 de beneficiari din centrele subordonate DGASPC Suceava s-au vaccinat anti-Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 600 de beneficiari din centrele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava s-au vaccinat anti-Covid-19. După cum ne-au spus reprezentanții instituției sucevene, din totalul de 717 beneficiari din centre, persoane care au semnat acordul de vaccinare, au fost vaccinați 597 de beneficiari, iar restul urmează să fie vaccinați cu sprijinul echipelor mobile, conform programării Direcției de Sănătate Publică Suceava. Au fost și cazuri în care beneficiarii sau aparținătorii acestora au amânat decizia vaccinării din motive personale, nefiind, însă, cazuri de refuz explicit al vaccinării. Pe de altă parte, spune conducerea DGASPC Suceava, beneficiarii pot reveni asupra deciziei de a nu se vaccina, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la CRRPH Pojorâta, unde și-au dat acordul 44 de beneficiari, din 46, iar când s-a efectuat vaccinarea celorlalți beneficiari în cadrul centrului, ceilalți doi bătrâni au solicitat să fie vaccinați, chiar dacă inițial au ezitat.

În alte centre, deși inițial și-a dat acordul un număr mai mare de beneficiari, medicul din centru a constatat faptul că unii dintre ei nu pot face vaccinul la momentul programării din motive de sănătate.

 

  • Vaccinarea angajaților din centre

 

Am aflat de la directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, că dintr-un total de 665 de angajați din centrele pentru adulți cu dizabilități, până acum s-au vaccinat împotriva noului coronavirus în jur de 300. Ceilalți angajați nu au refuzat în mod explicit vaccinarea, însă au amânat din motive personale: unii pentru că au trecut prin boală sau situația medicală nu le permite la acest moment; alții au ezitat sau cei mai tineri au considerat că prioritate au persoanele în vârstă și cele cu dizabilități, care sunt mai vulnerabile.

„Putem afirma, însă, că vaccinarea este un proces dinamic în cadrul sistemului de protecție socială, pentru că atât angajații, cât și beneficiarii care revin asupra deciziei inițiale de a nu se vaccina au posibilitatea fie să se înscrie pe listele de vaccinare pentru programare, fie să se programeze direct. Am avut centre unde, deși o parte dintre angajați, inițial, au amânat vaccinarea, în momentul efectuării vaccinării în cadrul centrului au solicitat să fie vaccinați”, a explicat Nadia Crețuleac.

 

  • 170 de angajați din cadrul centrelor au făcut deja rapelul

 

Procesul de vaccinare la rapel, în cadrul DGASPC Suceava, se efectuează conform programării fiecărui angajat, pe baza unui cod de identificare primit prin mesaj pe e-mail sau pe telefon, astfel încât la finalul zilei de 2 februarie 170 de angajați din cadrul centrelor au făcut deja rapelul, iar procesul continuă. Ceilalți beneficiari vaccinați urmează să facă rapelul conform programării, tot în cadrul centrelor, după trecerea perioadei de 21 de zile.

La Centrul de Abilitare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, din cei 34 de angajați, 22 s-au vaccinat în cadrul centrului de vaccinare la care au fost programați, iar din 47 de beneficiari, 44 și-au dat acordul și au fost vaccinați în cadrul centrului, totul decurgând fără probleme, mai ales că din echipa mobilă formată în colaborare cu DSP Suceava fac parte asistenți medicali din cadrul centrului.

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriștea, din 54 de angajați, s-au vaccinat 41, iar din 60 de beneficiari, și-au dat acordul pentru vaccinare 54, însă au fost vaccinați 53, deoarece pentru unul dintre beneficiari medicul a considerat că trebuie amânat momentul vaccinării din motive de sănătate. Din echipele mobile care fac vaccinările în cadrul centrelor fac parte medici și asistenți medicali voluntari, precum și asistenți medicali din cadrul centrelor respective.

 

  • Proces dinamic, fără probleme de organizare

 

În nici unul dintre centrele pentru adulți cu dizabilități nu s-au înregistrat  cazuri de reacții adverse în urma vaccinării, cu excepția unei dureri locale și de scurtă durată. „Până la acest moment, vaccinarea s-a efectuat fără reacții adverse, dar și fără probleme de organizare, atât datorită cooperării șefilor de centre, comunicării acestora cu angajații și beneficiarii, dar și datorită unei comunicări și colaborări foarte bune cu reprezentanții DSP Suceava.Considerăm că procesul de vaccinare este un proces dinamic și în continuă desfășurare, deoarece în timpul vaccinării, atât angajații, cât și beneficiarii pot reveni asupra deciziei inițiale, ceea ce s-a și întâmplat în cadrul unor centre, fiind vaccinate mai multe persoane decât cele programate inițial. Sperăm ca pe parcursul campaniei de vaccinare să ajungem la o cifră cât mai completă a celor vaccinați atât din rândul angajaților, cât și din rândul beneficiarilor”, a concluzionat șefa DGASPC Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 600 de beneficiari din centrele subordonate DGASPC Suceava s-au vaccinat anti-Covid.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 600 de beneficiari din centrele subordonate DGASPC Suceava s-au vaccinat anti-Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei