Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 28 (7640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

An greu

Buget restricționat la școli, cu investiții doar la patru obiective mari, în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul municipiului Suceava, la întocmirea căruia se lucrează în această perioadă, va fi mai restrictiv la unele capitole, inclusiv la cel de învățământ, din cauza lipsei de bani.

“Bugetul pentru școli va fi mult mai mic față de anul trecut, mă refer la cheltuielile de reparații și de investiții, care anul trecut s-au ridicat la 5 milioane de euro. În acest an vom continua cu lucrări de investiții doar la patru obiective mari: la C.N. Petru Rareș - unde trebuie finalizat corpul de laboratoare, la Colegiul Național Spiru Haret - să terminăm sala de gimnastică, la Școala Gimnazială nr. 10 - unde a fost licitată sala de sport, și la Grădinița de la Colegiul Național Mihai Eminescu. Fac apel la directorii de școli să nu mai propună alte investiții, nu le putem aproba”, a spus primarul Ion Lungu. În schimb, toate lucrările de reabilitare a clădirilor, a instalațiilor de încălzire, sanitare etc., vor fi prinse pe un proiect de finanțare cu fonduri europene, la care municipalitatea acoperă doar parțial costurile.

“Sunt mulți bani din fondurile europene pentru reabilitarea clădirilor publice, vom cuprinde toate școlile din municipiul Suceava. De aceea îi rog să nu mai prindă în cheltuieli la buget în acest an, pentru că nu avem bani.

În plus, ne dorim ca și la școli să implementăm proiecte de digitalizare, de urmărire a consumurilor, în special cele energetice, pentru că asta este realitatea – uneori acolo se consumă <fără număr>, pentru că nu plătesc ei, ci primăria. Trebuie să înțelegem că este o perioadă grea și să facem eforturi să reducem costurile, inclusiv la școli”, a adăugat edilul sucevean.

Bugetul local al municipiului Suceava ar urma să fie dezbătut în Consiliul Local în jurul datei de 15 martie, în funcție și de aprobarea bugetului de stat.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buget restricționat la școli, cu investiții doar la patru obiective mari, în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buget restricționat la școli, cu investiții doar la patru obiective mari, în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei