Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 28 (7640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Un nou spital în vecinătatea Spitalului Municipal Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a convocat ieri, în sala mare a Casei Municipale de Cultură Rădăuți, medicii-șefi de secții din Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” la o întrunire care a avut ca temă discuții consultative cu privire la construcția noului spital.

Potrivit unui comunicat de presă, șeful executivului rădăuțean a arătat că noul amplasament, în curtea din spatele spitalului, vizează cu prioritate reducerea distanței față de majoritatea laboratoarelor pentru efectuarea analizelor. Loghin a mai arătat că potrivit specialiștilor din spital, deși s-a pornit de la ideea unei construcții modulare, neoportună și nefuncțională, ca în cazul Lețcani, și avansată ulterior la P+1, construcția trebuie să fie de tip parter plus două etaje, date fiind foile de zi care sunt profitabile financiar și normele care impun autorizările ulterioare. „S-a concluzionat că noua construcție trebuie să acopere necesitatea și numărul de paturi pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii și infecțioase, indiferent dacă la data finalizării cazurile de COVID-19 vor fi foarte puține”, se mai arată în comunicat.

În același timp, primarul a mai spus că stabilirea locației noului spital este un punct important în cadrul etapelor de realizare, proiectantul fiind obligat să se alinieze la utilități precum rezerva de apă, de oxigen, de gaz și de energie electrică. La finalul comunicatului de la primăria rădăuțeană se mai arată că primarul Loghin s-a declarat mulțumit de rezultatul ședinței, cu atât mai mult cu cât noul amplasament, crearea spațiilor pentru foile de zi și reducerea distanței dintre spitalul din proiect și laboratoarele de analize existente în spital vor permite realizarea unor economii substanțiale.

La întâlnirea de ieri, alături de primarul Bogdan Loghin și medici a participat și arhitectul Ciprian Galan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou spital în vecinătatea Spitalului Municipal Rădăuți.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou spital în vecinătatea Spitalului Municipal Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei