Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de protecție

Primăria Fălticeni a dotat unitățile școlare din municipiu cu 80 de lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat că, având în vedere pandemia de coronavirus și modul în care evoluează situația îmbolnăvirilor la nivel mondial, național și local, a luat hotărârea ca municipalitatea să achiziționeze 80 de lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecția zilnică a tuturor unităților de învățământ din acest municipiu. Cătălin Coman a spus că aceste lămpi UV au început să fie folosite de marți, pentru dezinfecția sălilor de clasă, a holurilor, cancelariilor, laboratoarelor și tuturor spațiilor comune din grădinițele, școlile gimnaziale și unitățile liceale din Fălticeni.

El a arătat că lămpile vor fi folosite în fiecare zi pentru dezinfecție, după plecarea elevilor de la cursuri sau în pauzele dintre grupele de dimineață și cele de după-amiază. „Vrem să oferim astfel condițiile cele mai sigure pentru copii și pentru profesori. Am achiziționat 80 de lămpi cu ultraviolete de cea mai înaltă tehnologie care au fost distribuite tuturor unităților școlare. Sunt achiziționate din fondurile proprii ale Primăriei Fălticeni și încercăm astfel să fim cât eficienți în lupta cu noul Covid”, a declarat Cătălin Coman. El a spus că aceste lămpi, prin specificațiile pe care le au, distrug toate bacteriile și virușii, nu doar coronavirusul.

 

Primăria Fălticeni a alocat toate fondurile necesare pentru achiziționarea de dezinfectanți și materiale de curățenie în școli

Cătălin Coman a adăugat că Primăria Fălticeni a alocat fonduri importante de la bugetul local pentru achiziția de dezinfectanți și materiale de curățenie. „Toate unitățile școlare au tot ceea ce le trebuie ca dezinfectanți și materiale de curățenie”, a spus Coman. El a arătat că în școlile de la care au fost solicitări, primăria a alocat fonduri și pentru montarea de despărțitoare de plexiglas. Cătălin Coman a ținut să sublinieze faptul că primăria a răspuns imediat solicitărilor făcute pentru aceste materiale din partea unităților școlare.

„Acolo unde conducerea unităților școlare și-a făcut treaba cu profesionalism și a făcut solicitările clare și fundamentate, primăria le-a onorat cu prioritate, pentru ca fiecare grădiniță, școală sau liceu să aibă tot ceea ce îi trebuie pentru derularea în bune condiții a cursurilor”, a precizat primarul din Fălticeni.

Cătălin Coman a spus că în afară de Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, toate celelalte unități funcționează pe scenariul verde. El a amintit că la Colegiul „Mihai Băcescu” cele trei directoare au fost depistate pozitiv la noul coronavirus, motiv pentru care s-a intrat pe scenariul roșu. Cătălin Coman a precizat că ține legătura în permanență cu cele trei cadre didactice, iar starea lor de sănătate evoluează bine, acestea neavând o formă gravă de coronavirus. El și-a exprimat dorința ca începând cu data de 1 octombrie toate unitățile școlare din Fălticeni să își desfășoare activitatea în scenariul verde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni a dotat unitățile școlare din municipiu cu 80 de lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni a dotat unitățile școlare din municipiu cu 80 de lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei