Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Curățenie și reparații în parcul Șipote imediat după predare-primire la Primăria Suceava

Miercuri, 23 Septembrie 2020 (17:13:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pădurea-parc din centrul municipiului Suceava va face obiectul unei campanii de salubrizare și a mai multor lucrări de reparații și întreținere, imediat după ce transferul acesteia din domeniul statului în cel al administrației locale se va concretiza, prin parafarea unui act de predare-primire. Mai mult, amenajarea ulterioară a unei noi zone de agrement a Sucevei se va face după o consultare publică și un concurs de proiecte, a anunțat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Deși decizia de Guvern prin care se aprobă transferul a 143,925 ha de fond forestier din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al municipiului Suceava a fost luată pe 10 septembrie, apariția acesteia în Monitorul Oficial s-a concretizat marți, 22 septembrie, prin publicarea HG 772/2020.

Din acest moment, în termen de 30 de zile urmează să se facă predarea-primirea celor 143,925 ha de fond forestier – parcul Șipote și pădurea Zamca, de la Romsilva către Primăria Suceava.

“În prima etapă, vom face reparații la ceea ce există – căile de acces, bănci, iluminat public, infrastructura de acces la statuia lui Ștefan cel Mare și cea de acces la Cetatea de Scaun. De a doua zi de cum se face predarea-primirea toate direcțiile din primărie vor avea atribuții și în parcul Șipote, să facem reparații și cât mai multă salubrizare a zonei”, a spus Ion Lungu.

Referitor la numeroasele discuții stârnite în spațiul public de obținerea parcului Șipote și a pădurii Zamca, după aproape 10 ani de demersuri continue, edilul municipiului a venit cu o serie de precizări:“Trebuie respectat regimul silvic și făcut contract de administrare cu un ocol silvic, iar în doi ani, Comisia Tehnică din domeniul silviculturii trebuie să aprobe acel studiu care prevede exact amplasamentele pe care vor putea fi făcute lucrări de amenajare a parcului Șipote, în limita de 10% care ne este permisă. Lucrările de amenajare trebuie făcute în termen de 5 ani de la preluarea efectivă a parcului Șipote”.

Edilul a precizat că studiul de fezabilitate existent a fost făcut pentru a putea depune proiect de finanțare la Agenția de Dezvoltare Nord-Est, dar când se va merge cu proiectul tehnic, el poate fi modificat.

“Avem timp doi ani să facem acest proiect și să fie dat spre aprobare la Romsilva, după care în termen de 5 ani trebuie și implementat.

Tocmai de aceea vom face o dezbatere publică și concurs de proiecte, să fim convinși că vom face cel mai bun proiect pentru parcul Șipote. Am văzut dezbateri pe această temă în spațiul public, mulți care trăiesc prin alte țări – Canada, Franța, Austria, m-au contactat și mi-au trimis fel de fel de proiecte, mai frumoase, mai ambițioase... În principiu sunt de acord până la un punct, numai că ne întoarcem la restricțiile pe care le avem de respectat acolo. Nu putem turna betoane, nu putem afecta mai mult de 10% și doar cu construcții ușoare”, a specificat șeful municipalității sucevene.

Planurile de amenajare a zonei de agrement Șipote (cu o suprafață totală de 43 de hectare) includ numeroase alei cu bănci și coșuri de gunoi, piste de biciclete, sistem de iluminat modern, un foișor cu puncte de belvedere, un amfiteatru, un loc de joacă pentru copii și terase sezoniere.

În etapa a II-a va fi construit un funicular, pentru parcurgerea mai ușoară a traseului de la baza parcului Șipote până pe platoul Cetății de Scaun, unde va fi instalată roata panoramică la care s-a renunțat temporar, din cauza pandemiei de coronavirus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curățenie și reparații în parcul Șipote imediat după predare-primire la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curățenie și reparații în parcul Șipote imediat după predare-primire la Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei