Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmărit general

Poliția caută un hoț de calibru, spărgător de locuințe ale unor oameni cu mulți bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliția Română a anunțat că a dat în urmărire un bărbat din Vatra Dornei, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunea de furt. Este vorba de Gheorghe Dănilă, în vârstă de 52 de ani, zis ”Geo”, care nu intră deloc în categoria hoților mărunți, din contră, are la activ spargeri de locuințe ale unor oameni cu bani, prejudiciile fiind de cele mai multe ori cu prejudicii pe măsura celor păgubiți.

Printre altele, acum doi ani, a fost spartă locuința unui pădurar din Dorna Candrenilor, în timp ce acesta se afla la o nuntă, la Poiana Stampei. Din casa părţii vătămare hoţii au plecat cu euro şi lei, prejudiciul total fiind calculat la 56.000 de lei. Din datele anchetatorilor de atunci a rezultat că la comiterea faptei au participat trei autori, din care unul a fost arestat pentru un alt furt, comis pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. Acesta din urmă este Gheorghe Dănilă. Atunci, în decembrie 2018, bărbatul era arestat pentru o spargere dată în localitatea bistrițeană Rodna, de unde ”Geo” și încă doi complici au furat 6.420 de euro şi 38.300 de lei, precum şi un pistol cu aer comprimat, deţinut legal.
Hoțul a fost prins tot de polițiștii dorneni, în timp ce se întorcea spre casă, de la locul furtului.

În cazul faptei de furt de la Dorna Candrenilor, în urma anchetei s-a reușit recuperarea prejudiciului, astfel că victima și-a retras plângerea, iar dosarul a fost clasat.

Condamnarea la 2 ani și 4 luni de închisoare a fost emisă de instanțele din Bistrița, pentru furturi comise pe raza județului vecin. 

În urmă cu mai mult timp, în noiembrie 2013, același Gheorghe Dănilă a fost arestat după un furt dintr-o casă din Panaci. Gheorghe Dănilă era încă de atunci recidivist, cunoscut pentru furturile din locuinţe comise în zona Vatra Dornei. El a forţat cu un levier uşa de la intrare în locuinţă, a pătruns în interior şi a început să caute bani, moment în care proprietarul s-a întors acasă. Gheorghe Dănilă a luat-o la fugă, sub privirile celor doi soţi care reveniseră acasă. Cei doi au alertat câteva persoane şi un agent de poliţie care era în zonă. Poliţistul l-a somat să se oprească, reuşind să-l prindă pe Dănilă într-un gater din apropiere. Bărbatul a fost încătușat și apoi introdus în arestul poliției județene.

Revenind la actualitate, Gheorghe Dănilă a dispărut de ceva vreme de la Vatra Dornei, fiind după toate probabilitățile fugit din țară.

În aceste condiții, după ce condamnarea pe numele său a rămas definitivă, Poliția română a declanșat procedurile de dare în urmărire la nivel național și internațional.

Inspectoratul General al Poliției Române a publicat pe site poza condamnatului și așteaptă informații care să conducă la localizarea și identificarea sa.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliția caută un hoț de calibru, spărgător de locuințe ale unor oameni cu mulți bani.
 Vizualizări articol: 6275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Poliția caută un hoț de calibru, spărgător de locuințe ale unor oameni cu mulți bani2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei