Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie irevocabilă

Primăria Rădăuți a ieșit din asocierea cu ACET, pentru ca locuitorii orașului să nu mai plătească pierderi de 60%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Rădăuți a suspendat contractul de asociere cu ACET, măsura urmând să fie una benefică pentru locuitorii orașului. Decizia de a ieși din această asociere a venit la propunerea primarului Nistor Tatar și a fost validată în ultima ședință de Consiliu Local.

”ACET s-a dovedit o adevărată căpușă pentru întreg orașul și vreau să le mulțumesc aleșilor locali care au aprobat ieșirea din asociere. De asemenea, vreau să-i asigur pe rădăuțeni că noua societate care va gestiona acest serviciu va reduce facturile, iar pierderile uriașe pe care am fost nevoiți să le achităm către ACET vor deveni istorie. Am propus ieșirea din asocierea cu ACET după ce un număr foarte mare de cetăţeni şi-au exprimat nemulțumirea vizavi de serviciile de foarte slabă calitate care vizau furnizarea de apă potabilă și colectarea apelor uzate”, a declarant Nistor Tatar.

Consiliul Local a primit și un raport de specialitate din partea Direcției Tehnice a Primăriei Rădăuți. Aici se arată negru pe alb motivele pentru care conlucrarea cu ACET devenise imposibil de continuat.

”Apreciem eficiența serviciului prestat de Operator (n.a. – ACET) ca fiind nesatisfăcătoare, mai ales din cauza faptului că facturarea include o cotă de pierdere de 60% din valoarea prețului plătit de beneficiarii direcți ai serviciilor de furnizare apă, aceștia neavând program de detectare a scurgerilor și reducere a apei nefacturate, lipsa acestora având un impact major în evaluarea performanțelor Operatorului”, este principala cauză pentru care primarul Nistor Tatar a considerat că Rădăuțiul trebuie să spună adio colaborării cu ACET.

Un alt motiv pentru care consilierii locali au votat ieșirea din asocierea cu ACET este acela că intervențiile din oraș nu s-au soldat și cu refacerea carosabilului, așa cum era stipulat în contract.

„Un articol al contractului stipula că oricine execută lucrări pe amplasamentul și în vecinătatea părților componente ale Sistemelor Publice este obligat să aducă la starea inițială conductele și lucrările aferente acestora (de exemplu aducerea la adâncimea de pozare a conductei și aducerea la cotă a drumului și tuturor lucrărilor conform cotei drumului anterior). Or, acest articol a fost încălcat la toate lucrările de reparație și întreținere a instalației efectuate de ACET, nici una din lucrările de aducere la cotă nefiind conformă, în urma realizării lucrărilor existând denivelări și surpări în timp ale zonei de intervenție”, a mai spus Nistor Tatar.

Șeful administrației rădăuțene a mai menționat că deși prin contractul de delegare a gestiunii, operatorul SC ACET SA era obligat la plata unei redevențe fixe egale cu 5% din valoarea cifrei de afaceri, până la această dată municipiul Rădăuți nu a încasat nici un leu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Rădăuți a ieșit din asocierea cu ACET, pentru ca locuitorii orașului să nu mai plătească pierderi de 60%.
 Vizualizări articol: 4099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primăria Rădăuți a ieșit din asocierea cu ACET, pentru ca locuitorii orașului să nu mai plătească pierderi de 60%3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei