Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O insulă de normalitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Are un efect cumva spectaculos această pandemie asupra fotbalului. După acel 8-2 cu Barcelona, Bayern s-a întors la ea acasă și i-a schimbat denumirea lui Schalke în 0-8. Replica lui Dortmund a fost mai subtilă, că nimeni nu se poate apropia de scoruri de genul ăsta, doar 3-0, însă deschiderea de scor din meciul cu Gladbach, deci tot o echipă de Liga Campionilor, a fost opera conlucrării dintre doi minori, Jude Bellingham cu pasa, Giovanni Reyna cu finalizarea. Primul e proaspăt sosit de la Birmingham, unde-și câștigase locul de titular de la 16 ani! Apropo de englezi, la ei jucăria a început de două etape, prilej pentru echipa ”nebunului” Bielsa, Leeds, să aibă golaveraj 7-7 după astea două etape!

Dar nu numai la fotbal au luat-o razna lucrurile, ci și la tenis. După pățania lui Djokovic la US Open, iată că la Roma s-a întâmplat un mic miracol. Cam de 1,70! Schwartzman mi ți l-a alergat pe Nadal așa cum făcea acesta în tinerețe cu alții. Nu că acum s-ar fi lenevit, dar argentinianul s-a ambiționat, și-a pus toată energia în joc și a refuzat să piardă. Unele puncte au fost antologice, mai ales că serviciul nu-i aducea nimic gratis. În semifinale n-a mai fost la același nivel, dar cumva l-a găsit de naiv pe Shapovalov și a avansat în prima sa finală de Masters. Acolo îl aștepta Djokovic, conștient că ultima impresie contează, deci dornic de un nou trofeu la acest nivel, cu care să-l depășească pe Nadal. Acum sârbul are 36 de titluri, cu unul mai mult decât Nadal și cu 8 mai mult decât Federer. Deși Roger e departe, simplul fapt că a ajuns la acest număr, mult peste un Agassi sau Sampras, de exemplu, este o performanță, având în vedere că nu există turneu de Masters pe iarbă, suprafața sa favorită.

Am lăsat ce-i mai bun la urmă, Simona reparând cu victoria sa anomalia de a nu avea încă acest trofeu în palmares. Practic, este cam singura insulă de normalitate din această perioadă. A început ca o furtună, cu un 6-0 de 20 de minute în fața Pliskovei, care a abandonat la 1-2 în actul secund. Foarte adevărate vorbele lui Lindsay Davenport, antrenoarea Muguruzei, care a spus că Simona este cea mai bună jucătoare din lume pe această suprafață și este favorită cu oricine joacă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O insulă de normalitate.
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O insulă de normalitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei