Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2020 - Anul XXV, nr. 207 (7512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsuri

61 de angajați ai Primăriei Suceava, testați ieri pentru Covid-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Numărul angajaților din Primăria Suceava confirmați pozitiv cu SARS-CoV2 a ajuns, ieri după-amiază, la șapte. Unul dintre ei este un IT-ist „care a trecut prin toate birourile”, după cum a declarat primarul Ion Lungu, în conferință de presă. În cursul zilei de ieri, încă 61 de salariați ai primăriei, contacți direcți ai celor patru depistați pozitivi în ziua precedentă, au fost testați. O parte dintre probele prelevate de la ei au fost deja analizate, arătând că 27 nu sunt infectați (au avut rezultat negativ). Tot rezultat negativ au avut și trei probe rămase în lucru din ziua precedentă. Pentru celelalte 34 de probe de ieri se va ști rezultatul în cursul zilei de astăzi.

Primarul a arătat că pe plan intern a fost făcută „un fel de anchetă epidemiologică” pentru identificarea tuturor angajaților care au fost contacți direcți ai salariaților confirmați pozitiv cu Covid, în vederea testării lor.

Până acum au fost testați aproape 100 de angajați. Potrivit primarului, dintre cei diagnosticați cu Covid-19, nici unul nu are o formă gravă de boală. „Cei pozitivi sunt internați în spital, iar cei la care încă nu avem rezultatele sunt în izolare la domiciliu”, a precizat Lungu.

Angajații confirmați pozitiv lucrează la Serviciul Impozite și Taxe - persoane fizice, cel mai expus, din cauza faptului că lucrează cu publicul. Acum activitatea este asigurată la capacitate redusă, de salariații care au avut rezultat negativ la testare.

Un factor de risc suplimentar îl reprezintă angajații firmei care efectuează lucrările de reabilitare termică a clădirii primăriei, de aceea Ion Lungu a solicitat ca măsurile de protecție sanitară să fie respectate cu strictețe de toți muncitorii care lucrează aici.

Primarul a subliniat că el nu a avut contact cu nici unul dintre salariații confirmați pozitiv și a făcut din nou apel la respectarea regulilor sanitare – purtarea măștii la serviciu, distanțarea fizică și spălarea frecventă a mâinilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 61 de angajați ai Primăriei Suceava, testați ieri pentru Covid-19.
 Vizualizări articol: 2560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
61 de angajați ai Primăriei Suceava, testați ieri pentru Covid-193.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Dacă mâine ar avea loc alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Suceava, pe cine ați vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei