Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2020 - Anul XXV, nr. 207 (7512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protecția Copilului Suceava

Program de consiliere psihologică pentru două minore din Straja agresate sexual

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două minore din Straja, în vârstă de 13 ani, agresate sexual la sfârșitul anului trecut și al căror agresor se află acum în arestul poliției, au fost incluse într-un program de consiliere psihologică la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

Protecția Copilului a primit o sesizare din partea poliției cu privire la un bărbat din comuna Straja care a fost arestat preventiv sub acuzații înfiorătoare, legate de agresiuni sexuale comise asupra a două minore în vârstă de 13 ani, dintre care una este chiar fiica sa. „Pe 31 august, ambele minore au fost invitate la sediul DGASPC Suceava, împreună cu mamele lor, în vederea evaluării psihologice. Conform declaraților celor  două mame și ale minorelor, acestea nu doresc instituirea unei  măsuri speciale de protecție și au fost de acord cu includerea într-un program de consiliere psihologică în cadrul DGASPC Suceava. Cazul celor două minore rămâne în cercetarea organelor competente precum și în monitorizarea primăriei Straja și a Protecției Copilului Suceava”, a declarat conducerea DGASPC Suceava.

Bărbatul arestat este în vârstă de 40 de ani, este căsătorit și a revenit la Straja, din Italia, unde a lucrat ani de zile, spre finale anului trecut. Conform anchetei procurorilor, în luna decembrie a anului trecut, cu ocazia zilei de aniversare a copiilor săi, bărbatul ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra unei fete de 13 ani, invitată la petrecere. În aceeași zi, 1 decembrie 2019, minora ar fi fost amenințată cu moartea dacă va povesti ceva părinților săi. Amenințările au avut efectul scontat, în sensul că minora a povestit după multă vreme prin ce a trecut. Așa se explică și de ce în acest caz s-a acționat acum, la luni bune de la comiterea presupuselor fapte. Pentru anchetatori, detaliile și mai șocante au apărut ulterior. Din declarații și probatoriu rezultă că bărbatul de 40 de ani și-ar fi abuzat sexual și fiica, tot în vârstă de 13 ani, în perioada noiembrie 2019-ianuarie 2020. Pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, amenințare și viol, individul a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți, în ședința de vineri, 28 august, la propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de consiliere psihologică pentru două minore din Straja agresate sexual.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Program de consiliere psihologică pentru două minore din Straja agresate sexual5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei