Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2020 - Anul XXV, nr. 207 (7512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnarea i-a adus vești bune

Un tânăr care a pus la pământ un polițist cu o lovitură de picior, condamnat și eliberat din arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Verești, protagonistul unor acte de violență multiple comise în ziua de 1 mai, cea mai gravă fiind agresarea a doi polițiști, din care unul a fost lovit cu piciorul în zona pieptului și trântit la pământ, și-a aflat pedeapsa stabilită de magistrații Judecătoriei Suceava. În ședința din 1 septembrie, aceștia au stabilit că cele patru luni de arest preventiv au fost suficiente, în sensul că i-au aplicat o condamnare la 2 ani și 3 luni de închisoare, dar suspendată condiționat, pe durata unui termen de încercare de 3 ani și jumătate. Automat, fiind vorba de o condamnare cu suspendare, a fost încetată și măsura de arest preventiv, Totuși, inculpatul, Pavel Galan, în vârstă de 25 de ani, nu a scăpat încă total de emoții, sentința Judecătoriei Suceava putând fi atacată cu apel, la instanța superioară.

 Pe 1 mai, după-amiază,o femeie din satul Corocăiești, comuna Verești, a apelat poliția după ce vecinul său Pavel Galan, în vârstă de 25 de ani, o amenințase cu acte de violență. La scurt timp după ce cei doi polițiști din echipaj au ajuns la poarta femei, a reapărut, foarte nervos, Pavel Galan, care era în stare avansată de ebrietate. Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava rezultă că acesta a început să o înjure pe femeie, dar și pe polițiști.  La un moment dat bărbatul băut și agresiv i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona abdominală unuia dintre agenţii de poliţie, care în căzătură s-a lovit la mâna stângă, suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale. Polițistii s-au folosit de sprayul iritant lacrimogen, reușind să-l imobilizeze și să îl încătușeze pe agresor. 

Acesta a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Ipotești, unde a continuat audierea lui. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru o mulțime de infracțiuni: două fapte de ultraj asupra celor doi polițiști, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.

El a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptei pentru ultraj, măsura fiind ulterior menținută succesiv. 

În urma deciziei Judecătoriei Suceava din 1 septembrie, tânărul a primit mai multe pedepse, cea mai mare fiind de 1 an și 6 luni de închisoare, în cazul ultrajului comis asupra polițistului care nu a fost doar amenințat, ci și lovit.

Tânărul care s-a bucurat de clemență din partea judecătorilor are impuse mai multe obligații și restricții pe perioada celor 3 ani și jumătate, cât este termenul de încercare. Cea mai importantă obligație este de a nu mai comite vreo infracțiune, dar nici de a se apropia în vreun fel de persoanele vătămate. El are de prestat și 70 de zile de muncă în folosul comunității. 

Cei doi polițiști nu s-au constituit părți civile, adică nu au solicitat achitarea de daune de la inculpat, probabil deoarece acesta oricum nu are de unde le plăti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr care a pus la pământ un polițist cu o lovitură de picior, condamnat și eliberat din arest.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr care a pus la pământ un polițist cu o lovitură de picior, condamnat și eliberat din arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei