Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2020 - Anul XXV, nr. 207 (7512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alternative

Proiectele propuse de candidatul ALDE, Octavian Ilisoi, pentru revigorarea județului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Octavian Ilisoi, candidatul ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, a venit cu un număr de 15 proiecte pe care le consideră esențiale în tentativa de revigorare a zonei. În opinia lui Octavian Ilisoi, principalele proiecte care trebuie puse în practică sunt cele de infrastructură.

”Lărgirea drumului de la Roman la Siret pentru un acces auto facil în și dinspre Bucovina este principala prioritate pentru Bucovina. De asemenea, la fel de importante sunt șoselele de centură complete pentru orașele Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Tot pe linie de infrastructură trebuie avute în vedere tronsoanele de cale ferată spre București și Ardeal, în sensul ca acestea să devină rute alternative viabile atât pentru transportul de călători, cât și pentru transportul de marfă”, a arătat Octavian Ilisoi.

Un alt domeniu la fel de important este agricultura. În acest sens, candidatul ALDE dorește sprijin real și concret pentru fermieri și crescătorii de animale, inclusiv prin identificarea unor piețe de desfacere a bunurilor. Un alt proiect este relansarea industriei laptelui din zona de munte a județului Suceava, grav afectată de plecarea unor producători externi. Octavian Ilisoi mai crede că obținerea de fonduri europene pentru înființarea unor sisteme de irigații cât mai extinse în zona de șes a județului reprezintă o altă mare provocare pentru anii ce urmează.

Președintele ALDE Suceava susține acordarea de facilități întreprinzătorilor locali pentru ca banii pe care aceștia îi produc să rămână acasă. De asemenea, valorificarea resurselor naturale ale județului Suceava este o țintă prin care Bucovina poate deveni principalul brand turistic al României. Un alt proiect în domeniul turistic este înființarea unui drum al mănăstirilor, prin intermediul cărora turiștii să poată vedea și afla despre patrimoniul extraordinar lăsat de strămoșii noștri.

”Sistemul medical din Suceava întâmpină mari probleme, motiv pentru care trebuie acordate facilități medicilor de familie, inclusiv prin atribuirea de locuințe de serviciu, pentru ca locuitorii din zonele rămase neacoperite să beneficieze din nou de servicii medicale. Atragerea de fonduri europene pentru construirea unui spital regional care să deservească județele Suceava și Botoșani este o altă prioritate de grad zero. În plus, revigorarea sistemului de protecție socială pentru persoanele cu nevoi speciale, prin construcția unor noi centre, dar și reabilitarea celor existente la standarde europene, ar permite bunicilor noștri să aibă un viitor fără multe bătăi de cap”, a spus Octavian Ilisoi.

Candidatul ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava a mai precizat că sprijinirea și încurajarea sportului de masă pentru reducerea problemelor medicale care au apărut în ultimii ani, în special în rândul copiilor, este vitală dacă ne dorim o societate sănătoasă. Nu doar sportul de masă este încurajat de Octavian Ilisoi, ci și cel de performanță, sens în care finanțarea echipei locale de handbal pentru ca aceasta să poată reveni în cupele europene reprezintă un alt punct de interes major.

Președintele ALDE Suceava a mai spus că transformarea festivalului Bucovina Rock Castle într-un eveniment internațional de amploare, care să aducă în Suceava trupe importante, precum și un public numeros, ar contribui la promovarea Bucovinei într-un mod semnificativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele propuse de candidatul ALDE, Octavian Ilisoi, pentru revigorarea județului Suceava.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiectele propuse de candidatul ALDE, Octavian Ilisoi, pentru revigorarea județului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei