Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2020 - Anul XXV, nr. 159 (7464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În primele zile

”Asistență Medicală Generală”, ”Contabilitate” și ”Calculatoare”, în topul înscrierilor la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele zile de înscrieri la facultățile Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava au arătat preferințele absolvenților de liceu pentru unele specializări ale instituției de învățământ, chiar dacă relevanța acestor alegeri nu este atât de mare în acest moment. După primele două zile s-au înscris 265 de candidați, numărul de opțiuni alese fiind de 460. La o trecere în revistă a domeniilor de studii alese de candidați se remarcă o apetență aparte către specializările ”Asistență medicală generală” din cadrul domeniului Sănătate al Facultății de Educație Fizică și Sport, „Contabilitate și Informatică de Gestiune”, din domeniul de Contabilitate al facultății FSEAP, „Calculatoare” din cadrul domeniului Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul FIESC, precum și „Drept”, din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative.

S-au mai remarcat între preferințele candidaților specializarea „Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar” din cadrul Facultății de Științe ale Educației, precum și specializarea „Științe Gastronomice” din cadrul Facultății de Ingineria Produselor Alimentare. Unele dintre aceste specializări sunt tradiționale în cadrul USV, iar altele funcționează de anul trecut sau sunt autorizate de curând.

De remarcat este și faptul că din punct de vedere al modului de înscriere la aceste specializări, o mare parte s-a făcut on-site, cei mai mulți dintre candidați preferând să se prezinte fizic la universitate cu dosarul în mână, fără a folosi varianta on-line.

Profesorul Mihai Dimian, prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare”, a comentat referitor la acest fenomen: ”Calitatea unei admiteri este dată de calitatea experienței absolventului de liceu în acest proces și de obținerea unui loc cât mai apropiat de cel dorit și meritat de către el. Din ce am constatat, în prima zi peste 95% au preferat să vină fizic cu dosarul și să nu folosească varianta online. Aceasta nu înseamnă că ea nu e potrivită în cazul universităților puternic internaționalizate, însă nu se potrivește momentan României.”

În urma celei de a treia zi de înscriere, aproape 600 de candidați erau înscriși la USV, universitatea înscriindu-se în parametrii previzionați de circa 3.000 de studenți înscriși la finalul perioadei de admitere. Pentru a putea asigura înscrierea on-site a candidaților în campusul USV, în condiții de distanțare fizică, perioada de înscriere a fost mărită la 9 zile lucrătoare

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Asistență Medicală Generală”, ”Contabilitate” și ”Calculatoare”, în topul înscrierilor la USV.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Asistență Medicală Generală”, ”Contabilitate” și ”Calculatoare”, în topul înscrierilor la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei