Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2020 - Anul XXV, nr. 159 (7464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coronavirus

18 noi cazuri pozitive de Covid-19, din 167 de teste, în județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus crește îngrijorător și în județul Suceava, în contextul unei explozii de cazuri noi la nivel național. Dacă marți au fost 8 cazuri noi de Covid-19 în județ, ieri au fost 18 cazuri noi, din 167 de teste efectuate, în timp ce în țară au fost nu mai puțin de 555 de noi cazuri de îmbolnăvire, similar cu cele din martie sau aprilie. Multe cazuri noi sunt în Dâmbovița- 59 de cazuri noi, Argeș, Brașov și București – câte 53 de cazuri, Prahova- 30 de cazuri noi.

La ATI, în țară erau internați ieri 237 de pacienți.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, ieri numărul pacienților cu Covid-19 a trecut iar de 100. Ieri, în spital erau internați 474 de pacienți, dintre care 105 pacienți cu Covid-19 și 369 de pacienți nonCovid. La Terapie Intensivă erau 8 pacienți, doi dintre aceștia fiind ventilați. În ultimele 24 de ore, au fost internate în spitalul județean 10 persoane diagnosticate cu Covid – 19 și au fost externate 23 de persoane.

În Spitalul Municipal Rădăuți erau ieri dimineață 40 de pacienți cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În data de 8 iulie, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistra un număr de 3.530 de persoane declarate vindecate, conform informării zilnice transmise de Prefectura Suceava. Instituția a mai comunicat că în cursul zilei de 7 iulie a.c. polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind instruite cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală 80 de persoane. De asemenea, au fost verificate 66 de societăți comerciale. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.500 de lei.

Prefectul Alexandru Moldovan a transmis mulțumiri  sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

 

Avertisment de la autorități pentru respectarea normelor sanitare

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (Covid-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

„Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului. Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate”, se arată în comunicatul GCS.

De asemenea, GCS dezavuează actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de Covid-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât „astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”

 

În ultimele 24 de ore, în țară au fost 18 decese ale unor persoane infectate cu Covid-19

Până în data de 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (Covid – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până miercuri, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

În intervalul 7-8 iulie, orele 10.00, au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.095 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 107 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA,  105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Grecia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 noi cazuri pozitive de Covid-19, din 167 de teste, în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
18 noi cazuri pozitive de Covid-19, din 167 de teste, în județul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei