Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2020 - Anul XXV, nr. 159 (7464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Mihalescul: Pregătirile pentru noul an școlar trebuie făcute acum, nu la toamnă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul atrage atenția, într-o declarație de presă, că timpul se scurge în defavoarea autorităților locale, care, pe parcursul vacanței de vară, trebuie să se asigure că școlile și grădinițele vor avea toate condițiile pentru a primi copiii la toamnă, dacă situația epidemiologică va permite reluarea cursurilor la clasă.

Dumitru Mihalescul a arătat: ,,Nu știm cu ce provocări ne vom confrunta la toamnă, însă este esențial să fim pregătiți pentru orice variantă. Nu poți să nu constați că, în România, unii primari liberali s-au îngrijit permanent ca spațiile școlare să fie îngrijite, modernizate și pregătite pentru întoarcerea elevilor în clase de la toamnă. Din păcate, știm cu toții foarte bine că există prea multe situații în care autoritățile locale s-au culcat pe o ureche, mai ales după suspendarea cursurilor în primăvară și continuă să considere că virusul care a întors lumea pe dos este doar o glumă. Este deosebit de important să trezim la realitate toate autoritățile locale, atât din județul Suceava, cât și din țară, astfel încât, acum, în vacanța de vară, să ia toate măsurile necesare pentru a pregăti o eventuală întoarcere la școală a copiilor”.

 

Mihalescul: „Guvernul Orban își face datoria de a ajuta financiar toate administrațiile locale”

Parlamentarul liberal a mai arătat că pregătirile ar trebui să aibă în vedere și situația în care școala se va face online și că, chiar dacă România trece printr-o perioadă economică extrem de grea, banii pentru investiții în școli sunt asigurați de Guvern. Deputatul Mihalescul a mai afirmat că nu este primărie în țară care să fi cerut bani de la Guvern pentru școli sau spitale și să nu fi primit, și că este important ca acești bani să ajungă rapid în investiții în școli, în modernizarea spațiilor de igienă comună, în sisteme pentru dezinfectanți și în tot ceea ce este necesar pentru a proteja sănătatea copiilor și a dascălilor.

„Ar fi culmea ca primăriile să aștepte să vină Ludovic Orban să dea cu mătura prin școli, să văruiască pereții sau să monteze robinete la toalete. Guvernul Orban își face datoria de a ajuta financiar toate administrațiile locale, iar acestea au obligația să pună la dispoziția cetățenilor servicii publice de calitate!”, a încheiat deputatul PNL Dumitru Mihalescul.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihalescul: Pregătirile pentru noul an școlar trebuie făcute acum, nu la toamnă!.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihalescul: Pregătirile pentru noul an școlar trebuie făcute acum, nu la toamnă!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei