Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2020 - Anul XXV, nr. 159 (7464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Situația reală

Numărul de cazuri de Covid-19 din fiecare localitate a județului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza numărului de cazuri de Covid-19 în județul Suceava, de la începutul pandemiei până în prezent, arată o distribuție foarte diferită la nivelul localităților, dar și o cifră mai mică decât cea comunicată oficial de Grupul de Comunicare Strategică.

Deși aceste informații sunt de larg interes și ar trebui să fie comunicate periodic de autorități, în realitate am reușit cu mare dificultate să aflăm numărul total de cazuri și numărul de cazuri care mai erau active în urmă cu două zile, de la fiecare localitate în parte.

Astfel, suma care a rezultat prin adunarea tuturor cazurilor înregistrate până la data de 7 iulie în fiecare localitate din județul Suceava este de 3.961, la care se adaugă 76 de cazuri confirmate aici, dar cu reședința în afara județului (în alte județe sau în străinătate), și 30 de cazuri pentru care localitatea de reședință nu a fost identificată, în total 4.067 de cazuri. În aceeași dată, 7 iulie, numărul total de cazuri comunicat de Grupul de Comunicare Strategică pentru județul Suceava a fost de 4.098. Diferența de 31 ar putea să fie reprezentată de teste pozitive, și nu de persoane pozitive, o eroare posibilă a se fi produs în perioada de vârf a pandemiei.

Din centralizarea informațiilor din tot județul reiese că trei comune - Calafindești, Crucea și Moldova Sulița - nu au înregistrat până în data de 7 iulie a.c. nici un caz de Covid-19, iar Breaza, Drăgușeni, Panaci, Poieni Solca și Șaru Dornei au avut câte un singur caz.

Cifrele arată că cele mai multe îmbolnăviri au fost în municipiul Suceava – 1.049 de cazuri, și în orașe sau în localități în care s-au înregistrat focare, fie la spitale, fie la centre de îngrijire a persoanelor vârstnice sau de recuperare neuropsihică.

La Cornu Luncii au fost 366 de cazuri, la Fălticeni - 230, Rădăuți – 213, Todirești - 189, Câmpulung Moldovenesc – 158, Șcheia – 121, Ipotești – 87 cazuri, Bogdănești – 79, Gura Humorului – 62. Celelalte localități au avut între 2 și 50 de cazuri.

Harta Cazuri Covid - iulie 2020

 

La data de 7 iulie în județ mai erau 156 de cazuri active

În ceea ce privește cazurile care erau active la data de 7 iulie a.c., doar municipiile Rădăuți și Suceava aveau mai mult de 10 cazuri. Numărul total de cazuri active era, la data menționată, de 156, dintre care 6 nu au reședința în județ. Cele mai multe cazuri active erau în Rădăuți – 24 de cazuri, Suceava – 13 cazuri, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc – câte 8 cazuri, Ciocănești – 7 cazuri. Câte 5 cazuri active erau acum două zile în Gura Humorului și Vicovu de Sus, câte 4 la Liteni și Stulpicani, câte 3 la Cornu Luncii, Dolhasca, Iacobeni, Marginea, Rădășeni și Volovăț, câte două la Brodina, Forăști, Horodnic de Jos, Mălini, Milișăuți, Ostra, Râșca, Șcheia, Ulma, Vama și Vatra Moldoviței.

Câte un caz activ era în localitățile Arbore, Baia, Bogdănești, Boroaia, Botoșana, Broșteni, Bunești, Cajvana, Comănești, Dolhești, Dumbrăveni, Fântâna Mare, Fântânele, Frătăuții Vechi, Fundu Moldovei, Hârtop, Horodnic de Sus, Iaslovăț, Ilișești, Ipotești, Moldovița, Mușenița, Pârteștii de Jos, Poiana Stampei, Preutești, Sadova, Satu Mare, Slatina, Straja, Sucevița, Voitinel și Zamostea. În celelalte localități din județul Suceava nu era, în data de 7 iulie a.c., nici un caz activ de Covid-19.

 

Lungu: „Am suferit suficient în Suceava”

Cu doar 13 cazuri active la acest moment, față de peste 1.000, câte au fost înregistrate în total în municipiul Suceava, primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, face apel la populație să respecte în continuare regulile de igienă și de distanțare fizică pentru a nu reveni la situația din lunile precedente. „Am suferit suficient în Suceava. Mă bucur că am ieșit din top 5 cazuri noi de îmbolnăvire, apoi și din top 10, dar trebuie să fim responsabili fiecare dintre noi și să facem toate eforturile pentru a păstra trendul bun din ultimele săptămâni”, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu, în conferință de presă.

În acest context de prevenție se înscrie decizia administrației locale din municipiul Suceava de a nu redeschide bazinul de înot de la Școala Gimnazială Nr. 3 și cea de a se închide porțile Stadionului Areni în timp ce fotbaliștii de la echipa Foresta Suceava fac antrenament. „Nu putem să ne asumăm nici un risc”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de cazuri de Covid-19 din fiecare localitate a județului Suceava.
 Vizualizări articol: 18939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Numărul de cazuri de Covid-19 din fiecare localitate a județului Suceava4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei