Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2020 - Anul XXV, nr. 159 (7464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La USV

”Media Digitală”, o nouă specializare în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou program de studii intitulat ”Media Digitală”, inițiat în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, a fost lansat începând cu acest an universitar, din dorința de a oferi tinerilor posibilitatea de a se pregăti să îmbrățișeze o nouă realitate existențială marcată de digitalizare și digitizare. În ultimii ani piața muncii a devenit tot mai interesată de așa-zisul angajat digital, cel care este capabil să se folosească de terminalele informatice și de orice dispozitive-gadgeturi pentru a rezolva sarcinile de lucru transmise. Acest tip de angajat este capabil să gândească în rețea și să lucreze în echipe multidisciplinare, în baza principiilor de eficienţă şi deontologie profesională.

Luând în considerare pregătirea acestui tip de absolvent, colectivul facultății s-a gândit la înființarea unui astfel de program de licență cu frecvență, de factură interdisciplinară și pe o durată de trei ani. Odată cu dezvoltarea pieței dispozitivelor mobile, cu înregistrarea unui nivel crescut de interconectare socială și de accesare a informației, a apărut și nevoia de specialiști care să comunice eficient, ferm și onest în noile media.

Misiunea programului este aceea de a forma specialiști meniți să ofere soluții integrate de optimizare a comunicării în plan socio-profesional, în condițiile în care numeroasele servicii și aplicații informatice disponibile în mediul online au schimbat profund modul de abordare a vieții sociale, economice, politice și educaționale. Pentru organizarea programului, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a inițiat o colaborarea didactică și de cercetare cu cadre didactice titulare din 7 departamente ale universității, între care Departamentul de calculatoare, electronică și automatică, Departamentul de calculatoare, Departamentul de științe umane și social politice, Departamentul de tehnologii alimentare, Siguranța producției alimentare și a mediului, Departamentul de drept și științe administrative, Departamentul de economie, informatică economică și gestiunea afacerilor și Departamentul de educație fizică și sport. A fost elaborat astfel un plan de învățământ menit să favorizeze acumularea de cunoștințe de bază și de specialitate în domeniul științelor comunicării, dezvoltarea intelectuală competitivă a tinerilor și formarea de către aceștia a unor deprinderi practice valoroase.

Planul de învățământ îmbină discipline obligatorii din sfera inginerească și din sfera umanistă, precum și discipline opționale, aranjate în pachete disciplinare inginerești și în pachete disciplinare umaniste, echilibrate cantitativ și distribuite gradual.

Competențele și abilitățile absolvenților acestui program vizează realizarea și promovarea produselor audio-video, dezvoltarea de animații și efecte vizuale, conceperea și realizarea ilustrațiilor de carte pentru categorii diferite de public, crearea şi gestionarea imaginii organizaţiilor prin servicii și platforme media online, analizarea datelor din online, corporate video, managementul depozitelor digitale și securizarea informației online. Programul își propune să formeze specialiști creativi, adaptabili la schimbările tehnologice, dar cu certitudinea unei pregătiri academice serioase, dispunând de cunoștințele tehnice, antreprenoriale și analitice necesare unei perfecționări și informări ulterioare constante și temeinice.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Media Digitală”, o nouă specializare în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Media Digitală”, o nouă specializare în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei