Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2020 - Anul XXV, nr. 158 (7463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Iordache, PSD: „Pentru liberali, Constituția este opțională”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a transmis, printr-un comunicat de presă, că este îngrijorat de atitudinea unor lideri marcanți ai PNL față de respectarea legii. Iordache a afirmat că pentru reprezentanții PNL legea „nu doar că este interpretabilă”, ci „poate fi făcută pe genunchi”, „după interesul și bunul plac al fiecăruia”, fără a ține cont de normele elementare de drept, care obligă legislativul să legifereze în conformitate cu drepturile și obligațiile prevăzute în Constituția României. 

„Pentru liberali, Constituția este opțională și consideră că legea fundamentală a țării se află la cheremul lor, intepretând-o cum doresc sau o ignoră cu desăvârșire, altfel nu ne putem explica ieșirile lor din ultima vreme”, a declarat senatorul.

Virginel Iordache a dat ca exemplu declarația  premierului Ludovic Orban, care îndeamnă cetățenii „să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, ci să acționeze responsabil", a deputatului PNL Florin Roman, care a afirmat că CCR ar fi „o anexă a PSD”, a vicepremierului Raluca Turcan, care a spus că „CCR a dat lovitura de grație justiției, chiar de ziua ei. În niciun an nu s-a întâmplat să sărbătorim Ziua Justiției cu o decizie a CCR care să pună în pericol sănătatea și siguranța publică, așa cum se întâmplă astăzi. Niciodată nu s-a întâmplat ca, într-un context de criză, Curtea să refuze statului dreptul de a-și proteja cetățenii și sănătatea publică.”

Senatorul PSD Virginel Iordache a subliniat că, prin deciziile sale, Curtea Constituțională a României nu îndeamnă cetățenii la nesupunere civică și nici nu încurajează un comportament care să faciliteze infectarea cu Covid-19. „Aceasta este interpretarea dumneavoastră, făcută cu rea-voință, cu scopul de a vă ascunde incapacitatea de a guverna cum trebuie, în acord cu legea. Pentru că CCR nu a făcut nimic altceva decât să arate că legile gândite de voi, cei de la PNL, sunt în afara cadrului constituțional. Atât. Datoria voastră era să luați măsurile cuvenite pentru protejarea românilor, respectând Constituția României. Nu ați făcut-o fie că nu ați vrut, fie  că nu sunteți în stare de așa ceva. Iar incapacitatea voastră de a face lucrurile cum trebuie nu se observă doar în felul în care respectați legea, ci și în modul în care guvernați țara, ducând-o cu nonșalanță spre dezastru”, a declarat Iordache.

În opinia sa, liderii liberali preferă o guvernare slabă, în loc să recunoască faptul că sunt depășiți de situație și și-a exprimat convingerea că, în viitorul apropiat, vor ieși la iveală „și alte detalii  mai puțin curate despre actuala guvernare”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iordache, PSD: „Pentru liberali, Constituția este opțională”.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Iordache, PSD: „Pentru liberali, Constituția este opțională”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei