Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2020 - Anul XXV, nr. 158 (7463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă civică

Ștefan Mandachi provoacă șoferii să curețe gunoaiele aruncate pe marginea drumului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, transformat într-un luptător pentru cauze civice, în special în perioada pandemiei, când a reușit performanța să strângă sume imense de bani pentru dotarea spitalelor în lupta contra COVID-19, vine acum cu o nouă provocare – invită șoferii să curețe gunoaiele aruncate pe marginea drumului.

O primă acțiune în acest sens are loc miercuri, 8 iulie, când Ștefan Mandachi i-a invitat pe cei care doresc să i se alăture, în parcarea de la Mandachi Hotel, începând cu ora 15:00.

“Fiecare e pe propria răspundere, nu răspund eu pentru nimeni, doar îmi curăț pătrățica mea. Poți să te pornești din Fălticeni sau din Suceava sau chiar din Bunești, eu la mijlocul drumului (cred că la Cumpărătura) voi aduce o camionetă în care vom aduna tot gunoiul pe care reușim să-l strângem. Poate facem cât de cât curat traseul ăsta (plin de jegul șoferilor), prilej cu care vom provoca alte trei localități. Poate ne mai aerisim țărișoara. Să aveți la voi 2-3 saci de menaj mari”, a spus Ștefan Mandachi.

Cum a ajuns la acest demers lăudabil? Simplu. A pierdut un pariu.

“Trebuia să strâng 100.000 euro pentru spitalele din Suceava în 10 zile și am reușit doar 68.700 euro. Deci am pierdut pariul cu Victor Ciutacu. Și-l onorez!”, spunea pe 10 iunie Ștefan Mandachi, care a avut atunci o tentativă de a parcurge drumul de la Suceava la Fălticeni, întrerupt de o furtună.

Luni, acesta a reluat traseul, pe șoseaua Suceava – Fălticeni, parcurgând pe jos 21 de km (o bună parte în alergare), remarcând o serie de ciudățenii, precum fix 21 de cruci pe traseul de 21 de km.

Dar cea mai importantă constatare e cea care l-a determinat să ia măsuri: “Românii sunt foarte UITUCI și CONFUZI :)) Adică UITĂ multe lucruri la marginea șoselelor și CONFUNDĂ România cu coșul lor de gunoi. Iată lista uitării:

- sticle. Muuulte sticle. La 10 metri dai de-o sticlă (dar e înfundantă-n șanțurile de pe margine, de aceea nu se vede din mașină)

- cutii de bere și suc

- pachete de țigări goale și mucuri.

Astea trei sunt în top. Dar lista e descheiată: șervețele (utilizate, evident), pungi de chipsuri, ambalaje de ciocolată, ruj, sacoșe, papuci, prezervative, staniol, anti-perspirante, mănuși, o vulpe, câini în putrefacție, caramele, capace, huse de telefon, red bull îți dă aripi, fanta, bergenbier, șosete, biscuiți etc.

Drumul dintre Suceava și Fălticeni nu-l refac prea curând (și n-o să mai pierd eu pariuri așa ușor)... dar mă gândeam că dacă tot sunt eu mare și tare la constatări și sesizări de probleme civice, măcar să vin și cu soluția: miercuri o să curăț măcar o felie din tot traseul ăsta: un kilometru în zona metrului de autostradă (pe lângă care am trecut în drumul meu). Nu vreau să organizez nicio adunare pe pandemie și nu-mi asum nicio măsură de protecție pentru nimeni (trafic și virus), dar dacă mai sunt și alții care vor să curețe traseul ăsta, o putem face miercuri, 8 iulie, începând cu ora 15:00 din parcarea de la Mandachi Hotel (pt. că la 100 metri e indicatorul de intrare în Suceava)”.

Rămâne de văzut cât de mulți dintre cei care îl urmăresc și care au răspuns admirabil la inițiative precedente se vor implica acum în ceva care implică mai mult efort și timp alocat - a strânge gunoaiele aruncate de unii iresponsabili din mașină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ștefan Mandachi provoacă șoferii să curețe gunoaiele aruncate pe marginea drumului.
 Vizualizări articol: 1724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 15 voturi
Ștefan Mandachi provoacă șoferii să curețe gunoaiele aruncate pe marginea drumului2.1515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei